ΕΣΗΕΜΘ: Ζητά συνάντηση με το ΔΣ της ΕΡΤ για το ρόλο και την αποστολή της ΕΡΤ3

Μέσα στην ημέρα σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ και όλοι οι γενικοί διευθυντές της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναμένεται να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο διήμερης παραμονής συμβολικού χαρακτήρα.

Το απόγευμα σε εορταστικού κλίματος εκδήλωση η διοίκηση της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσει κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αύριο, 1η Φεβρουαρίου είναι

προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ και με αφορμή την επέτειο λειτουργίας 30 χρόνων του πολιτιστικού ραδιοσταθμού της ΕΡΤ3, του 95.8 FM.

Καλές οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες, με συμβολικές διαστάσεις, αλλά για την ΕΣΗΕΜΘ τα ζητήματα για την ΕΡΤ3 είναι «παρόντα» και σε εκκρεμότητα.

«Η υποβάθμιση του ρόλου και της αποστολής της ΕΡΤ3 στην ενημέρωση, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, η οποία έχει αναδειχθεί από την ΕΣΗΕΜ-Θ κατ’ επανάληψη την τελευταία διετία, δυστυχώς έχει εδραιωθεί ως μια αρνητική πραγματικότητα για τον δημοσιογραφικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας», επισημαίνει η δημοσιογραφική Ένωση Μακεδονίας & Θράκης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, με αφορμή τους κεντρικούς ΕΡΤικούς (και κυβερνητικούς) σχεδιασμούς για «μετατροπή της ΕΡΤ3 σε ανταποκριτικό γραφείο του ΕΡΤNews» επαναλαμβάνει την αντίθεση όχι μόνον της ίδιας αλλά και των εργαζόμενων στο τρίτο κρατικό κανάλι και τα δύο κρατικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την παρουσία του ΔΣ της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη  η ΕΣΗΕΜ-Θ απηύθυνε  πρόσκληση σε συνάντηση, για να τεθούν εκ νέου τα θέματα γύρω από τη λειτουργία, τον ρόλο και την αποστολή της ΕΡΤ3.

Η ΕΣΗΕΜΘ επιδιώκει να βάλει στο τραπέζι της συνάντησης- αν γίνει- τα αιτήματα της ενημερωτικής ημερίδας φορέων της Θεσσαλονίκης για την ΕΡΤ3 που είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου και τα οποία είναι:

Η διοικητική, οικονομική και προγραμματική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3

Η ενίσχυση της φυσιογνωμίας της τηλεόρασης με πολυθεματικό περιεχόμενο (ενημερωτικό, μορφωτικό, ψυχαγωγικό)

Η ανάπτυξη εσωτερικών παραγωγών, έναντι του μισθωμένου προγράμματος

Η πλήρης επαναφορά του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 με πλουραλιστικό ενημερωτικό πρόγραμμα της τηλεόρασης

Η υποστήριξη και παραγωγή αθλητικού και πολιτιστικού προγράμματος

Η αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού

Η ενίσχυση των δύο ραδιοφώνων 102 FΜ και 95,8 FΜ

Για τη δέσμη  συμπερασμάτων- αιτημάτων εκείνης της ενημερωτικής  εκδήλωσης η ΕΣΗΕΜΘ  με επιστολή της (6/12/2023) είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο  Μητσοτάκη ζητώντας συνάντηση μαζί του για το ζήτημα αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Βαρδής για Φιλοθέη Μωβ: «Το χαρτί του γάμου κινεί υποψίες»

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Φέτος, είναι η πρώτη φορά που δεν άκουσα το όνομά μου, λένε όλοι “η σειρά του Τσαφούλια”

«Σαρώνει» στα σινεμά το «Poor Things»: Πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office για την ταινία του Λάνθιμου

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΣΗΕΜΘ, Ζητά, ΕΡΤ, ΕΡΤ3,esiemth, zita, ert, ert3