Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούθι

Στην κατάρριψη ενός πυραύλου των Χούθι στον Κόλπο του Άντεν, προχώρησε σήμερα το βρετανικό ναυτικό. Είναι η πρώτη φορά που το HMS Diamond κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο των Χούθι με τους πυραύλους Sea Viper.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας, ο πύραυλος των Χούτι είχε στόχο εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν. Όπως αναφέρεται, το πλήρωμα του HMS

Diamond χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Sea Viper για να καταρρίψει τον πύραυλο τους. «Το πολεμικό πλοίο αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν για να εγγυηθεί την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των διεθνών υδάτων», επισημαίνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

#RoyalNavy destroyer @hmsdiamond shot down a missile fired by the Iranian-backed Houthis from Yemen.

The Type 45 used her world-class Sea Viper missile system to destroy the missile targeting a merchant vessel in the Gulf of Aden.

Royal Navy (@RoyalNavy) April 25, 2024

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι σε εμπορικά πλοία, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε ναυτικούς πολλών εθνικοτήτων», σημείωσε μετά το συμβάν ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε drone των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα. Η φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο drones, αλλά το ένα απομακρύνθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Βενετία: Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην πρεμιέρα του εισιτηρίου για την είσοδο τουριστών στην πόλη (Photos/Video)

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τον κορυφαίο σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ – Τι απαντά ο ίδιος

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι στηρίζει με όπλα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Keywords
Τυχαία Θέματα