Εργοστάσιο «ανακύκλωσης» παρανομιών το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου

ΠΕΡΙΒAΛΛΟΝ

Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στη μονάδα ανακύκλωσης του Ασπρόπυργου, όπου εκδηλώθηκε η πρόσφατη πυρκαγιά και ζήτησαν την ανάκληση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της εγκατάστασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκθέσεις αυτοψίας του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της μονάδας «Γενική Ανακυκλώσεως Κτηματική Ξενοδοχειακή Α.Ε. Εμπόριο Χάρτου – Χαρτονιών»:

1. Διενεργούσε παράνομη συλλογή, μεταφορά,

προσωρινή αποθήκευση και ανεξέλεγκτη διάθεση εν δυνάμει επικίνδυνων αποβλήτων, χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες, εγκρίσεις και άδειες και χωρίς τη λήψη και τήρηση των ελάχιστων απαιτούμενων μέτρων, όρων, περιορισμών και προδιαγραφών για την διαχείριση των συγκεκριμένων αποβλήτων.

2. Διενεργούσε νόμιμη μεν συλλογή και προσωρινή αποθήκευση μη επικίνδυνων και διέθετε τις απαιτούμενες μελέτες, εγκρίσεις και άδειες, χωρίς όμως τη λήψη και τήρηση των ελάχιστων απαιτούμενων μέτρων, όρων, περιορισμών και προδιαγραφών για τη διαχείριση των συγκεκριμένων αποβλήτων, βάσει της ΚΥΑ 50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909 Β) και παράλληλα αποθήκευε ποσότητες στερεών αποβλήτων για τις οποίες δεν είχε αδειοδοτηθεί.

Επιπλέον, η εταιρεία:

- Δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

- Δημιούργησε έναν χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων, κατά παράβαση του άρθρου 12 του Ν. 1650/86 και του άρθρου 10 της ΚΥΑ 50910/2727/2003.

- Δεν διέθετε σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Οι εκθέσεις αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έχουν ενσωματωθεί στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και πρόκειται να παραδοθεί άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει αν πρόκειται για πλημμέλημα ή για κακούργημα και θα ασκήσει τις ανάλογες διώξεις.

περιβάλλονΑσπρόπυργοςπυρκαγιάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα