Επίθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον Κατρούγκαλο για τις επαναπροσλήψεις (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άναψαν τα αίματα» κατά την διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη απολυμένων.

Με το «καλημέρα» η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν την ένσταση τους σχετικά με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου βασιζόμενοι στα δημοσιεύματα που τον έφερναν ως δικηγόρο να έχει αναλάβει υποθέσεις απολυμένων εργαζομένων του Δημοσίου.

«Με

ποιό ηθικό έρεισμα έρχεται οκ. Κατρούγκαλος να μιλήσει γι αυτό το νομοσχέδιο;», σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου από την πλευρά της ΝΔ. «Φέρνει νομοσχέδιο από το οποίο ωφελούνται οι πελάτες του», πρόσθεσε. Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ μίλησε για «καταφανή σύγκρουση συμφερόντων», δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από τη συνεδρίαση. «Δεν θα νομιμοποιήσουμε μια πολιτικώς αήθη διαδικασία» σημείωσε. Τα υπόλοιπα κόμματα παρά την κριτική που άσκησαν παρέμειναν τελικά στη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την ΝΔ έκανε λόγο για την «Αριστερά της μπίζνας» και επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης λέγοντας ότι «ο κ. Κατρούγκαλος έκανε ένα επάγγελμα και το εξαργυρώνει τώρα ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου».

Ο Νίκος Βούτσης από την πλευρά της κυβέρνησης παρείχε πλήρη στήριξη στον Γιώργο Κατρούγκαλο. «Δεν είχαμε γνώση πόσο ενοχλεί η προσπάθεια εφαρμογής μίας πολιτικής έξω από τις μνημονιακές διαδικασίες. Ενοχλεί πάρα πολύ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης, σημπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα ασυμβίβαστού ή ωφέλειας. Υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στον Γ. Κατρούγκαλο».

Μάλιστα ο Νίκος Βούτσης πέρασε στην... «κόντρα επίθεση» υποστηρίζοντας ότι «με άλλους μνημονιακούς πόλους που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων επιχειρούν την αποδόμηση προσώπων αντί να αμφισβητούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Επιδιώκουν - αν είναι δυνατόν - παρενθέσεις. Αυτή η επένδυση δεν θα σταματήσει το έργο της κυβέρνησης».

Ο Νίκος Φίλης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν θα μπορούσαν οι απολυμένοι να προσφύγουν στα δικαστήρια χωρίς δικηγόρο, συμπληρώνοντας: «και αν θεωρήσουμε ότι πρέπει να έχουν δικηγόρο τότε τι δικηγόρο θα είχαν; Μήπως τα γραφεία που συμπαραστέκονται στα κλιμάκια της τρόικας;». Μάλιστα όπως σημείωσε «ο κ. Κατρούγκαλος ανήκει στην Αριστερά του δρόμου και ως νομικός αυτή την αριστερά υποστηρίζει, την αριστερά δικαιωμάτων».

Την «θωράκιση του πολιτικού συστήματος ώστε να μην εκδηλώνεται η σύγκρουση συμφερόντων», ζήτησε ο εισηγητής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης λέγοντας ότι «το ποτάμι έχει τοποθετηθεί για το θέμα τάξεως και έχει ζητήσει αποσαφήνιση από τον πρωθυπουργό. Περιμένουμε περαιτέρω εξηγήσεις καθώς το θέμα είναι ανοικτό».

Κατρούγκαλος: Η επίθεση δεν είναι προσωπική, έχει στόχο την κυβέρνηση

Παίρνοντας τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «πρέπει όταν ακούμε τους υποκριτές και τους φαύλους να μπορούμε να διακρίνουμε την υποκρισία και την φαυλότητα». Υποστήριξε μάλιστα ότι «ως δικηγόρος υπερασπίσθηκα αυτό που θεωρούσα ορθό και στα δικαστήρια και στο δρόμο. Αυτό ονομάζεται δικαστικός αγώνας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Δεν αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων το να κρατά κανείς την ίδια πολιτική στάση με αυτή που είχε πριν κατέβει στον πολιτικό στίβο».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η επίθεση σε βάρος του δεν είναι προσωπική αλλά έχει στόχο την κυβέρνηση για να της στερήσει το ηθικό πλεονέκτημα. Η κατηγορία σε βάρος μου, είπε, είναι «παντελώς αστήρικτη, κατασκευασμένη από τα χαλκεία της διαπλοκής» και τόνισε ότι «η αρχική βρομιά ότι είχα να περιμένω οικονομικό όφελος κατέρρευσε». «Πάντα το έβλεπα ως συνέχεια της πολιτικής μου δράσης. Αν με ενδιέφεραν τα χρήματα θα έμενα στην Ευρωβουλή, όπου θα μπορούσα και να έχω δικηγορική δράση», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΚατρούγκαλοςεπαναπρόσληψηαπολυμένοιΝΔΠΑΣΟΚΕπιτροπήΒουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα