Επιστολική ψήφος: Προς αλλαγή στάσης το ΠΑΣΟΚ – Οι δύο όροι Ανδρουλάκη μετά τη «βόμβα» Κεραμέως

Δύο προϋποθέσεις για να μην άρει το ΠΑΣΟΚ τη συναίνεσή του στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα το καταψηφίσουν. 

«Σας καλούμε να αποσύρετε την τροπολογία που φέρατε από το παράθυρο. Άλλωστε δεν έχει κανένα νόημα πια αυτή η τροπολογία γιατί δεν υπάρχουν 200 ψήφοι σε αυτή την αίθουσα. Εδώ λοιπόν είμαστε έτοιμοι και θετικοί επί της αρχής, σε νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου σε όσους έχουν εκλογικό

δικαίωμα και είναι κάτοικοι εξωτερικού, αλλά και σε όσους ψηφίζουν εντός της επικράτειας και έχουν τα συγκεκριμένα κωλύματα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην παρέμβασή του και επιτέθηκε στην κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τους βουλευτές ως κομπάρσους. 

«Αποδείξαμε στην πράξη ότι προσφέρουμε συναίνεση. Ήμασταν θετικοί επί της αρχής. Σας δώσαμε χέρι συναίνεσης και εσείς χθες μας απαντήσατε με περιφρόνηση», είπε και καταλόγισε αλαζονεία στην κυβέρνηση που θεώρησε ότι η θετική στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο μεταφράζεται ως λευκή επιταγή. 

«Σήμερα σας δίνουμε μια ακόμη τελευταία ευκαιρία, για να υπάρξει συναίνεση», επεσήμανε και ξεκαθάρισε ότι εάν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη, δεν θα αναθεωρήσουν τη θετική τους στάση. «Σε ένα τέτοιο νόμο το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό. Σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, είμαστε απολύτως αρνητικοί διότι εργαλειοποιείτε μια σοβαρή μεταρρύθμιση που πρέπει να είναι στις ευρωπαϊκές εκλογές ένα πρώτο βήμα που θα το αξιολόγησουμε και το φέρνετε στους εκλογικούς σας σκοπούς κόβοντας και ράβοντας, όπως αποδείχθηκε με την απαράδεκτη πρακτική σας χθες το βράδυ», κατέληξε.  

Διαβάστε επίσης:

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από Πολάκη για το σκίτσο του Μάκρη

Επιστολική ψήφος: Να αναθεωρήσουν ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ τη στάση τους ζήτησε ο Χαρίτσης – Κόντρα με την Κεραμέως

Γάμος ομοφύλων: «Ιερός πόλεμος» από την Εκκλησία – «Ουδέν σχόλιον» από την κυβέρνηση μετά το ομόφωνο «όχι» – Ανησυχία για τις επιστολές σε βουλευτές και πιστούς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστολική, Προς, ΠΑΣΟΚ –, Ανδρουλάκη, Κεραμέως,epistoliki, pros, pasok –, androulaki, kerameos