Επικοινωνία Πούτιν – Μπένετ: Συμφωνία να συνεχιστεί ο διάλογος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε σήμερα τηλεφωνικά τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ.

Σε ένα απομαγνητοφωνημένο κείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, το Κρεμλίνο τόνισε ότι ο Μπένετ είπε στον Πούτιν για τις πρόσφατες επαφές του με ηγέτες πολλών χωρών για το θέμα και ότι και οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο.

Ο Μπένετ είχε πολυάριθμες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πούτιν σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στις προσπάθειες

επίλυσης του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Την ανακοίνωση του Κρεμλίνου μετέδωσε το Reuters, χρησιμοποιώντας τον όρο “πόλεμο” αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αύριο η συνέχεια των διαπραγματεύσεων

«Οι πλευρές εκφράζουν ενεργά τις συγκεκριμένες θέσεις τους. Υπάρχει επικοινωνία αν και είναι δύσκολη. Ο λόγος για τη διαφωνία είναι τα πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα», έγραψε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Ποντόλιακ για τις συνομιλίες μεταξύ ουκρανικής και ρωσικής πλευράς προκειμένου να επιτευχθεί το μίνιμουμ της συνεννόησης. Οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν για να συνεχιστούν αύριο.

The parties actively express their specified positions. Communication is being held yet it’s hard. The reason for the discord is too different political systems. is a free dialogue within the society & an obligatory consensus. is an ultimatum suppression of its own society pic.twitter.com/O00fnCd1WP

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 14, 2022Διπλωματικός «πυρετός»

Οι διπλωματικές κινήσεις συνεχίζονται με απώτερο στόχο την κατάπαυση πυρός και τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στις συνομιλίες τους τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των διπλωματικών προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

«Χρειάζεται να επιταχύνουμε τις διπλωματικές προσπάθειες. Η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί για να συγκεντρώσει και τα δύο μέρη», είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας επίσης την προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Τέξας: Θεατής απελευθέρωσε αληθινή νυχτερίδα στην προβολή της ταινίας Batman (Video)

ΝΑΤΟ: Άσκηση στη Νορβηγία με 30.000 στρατιώτες, 200 αεροσκάφη και 50 πλοία στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Αντίποινα με χτυπήματα σε βιομηχανίες όπλων της Ουκρανίας ανακοίνωσε η Μόσχα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνία Πούτιν – Μπένετ, Συμφωνία,epikoinonia poutin – benet, symfonia