Ηχητικό ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό: «Να μη φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή» – «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»

Την εντολή να μην επιτραπεί σε κανέναν από τους θεατές του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να φύγει από το γήπεδο έλαβαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, όπως αποκαλύπτει ηχητικό ντοκουμέντο της Καθημερινής.

Στο ηχητικό απόσπασμα, αστυνομικοί συζητούν για την κατάσταση του τραυματία

και τη διαχείριση του κόσμου που βρίσκεται στο γήπεδο.

«Δεν φεύγει κανένας από το γήπεδο εάν δεν λάβεις εντολή» – Ηχητικό ντοκουμέντο από τα αιματηρά επεισόδια στο #Ρέντη pic.twitter.com/c8xgXZAETF

— Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (@Kathimerini_gr) December 8, 2023

«Πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ (σ.σ. επίδεσμο)», ρωτά ένας αστυνομικός, ενώ στη συνέχεια ζητά μέσω ασυρμάτου: «να μη φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή».

Αναλυτικά ο διάλογος:

«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».

«Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

«Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός»

«Εχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

(….)

«Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το καταλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;»

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε,σε ένα δευτερόλεπτο το ασθενοφόρο» ακούγεται να λέει ο αστυνομικός για τον τραυματία, αποκαλύπτοντας τη σοβαρότητα της κατάστασής του, όταν ο συνάδελφός του τον ενημερώνει ότι σε ένα λεπτό γθάνει το ασθενοφόρο στο σημείο.

Έντονες αντιδράσεις για τον χειρισμό της Αστυνομίας

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του κλειστού, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του δράστη που πέταξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό, περίπου 250 άτομα έχουν περάσει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου έχουν δώσει αποτυπώματα και κάποιοι από αυτούς γενετικό υλικό.

Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις καταγράφονται για τους χειρισμούς της αστυνομίας κατά τα επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη, αλλά και τη συνέχεια που δώθηκε καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο κλειστό γήπεδο και αφήνοντας μόνο γυναίκες και παιδιά να φύγουν, κράτησαν τους υπόλοιπους στον περιβάλλοντα χώρο, προχωρώντας στον αποκλεισμό του δημοτικού γυμναστηρίου και στην προσαγωγή όσων έβγαιναν από το γήπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Στην πρεσβεία του Ισραήλ πήγαινε ύποπτος φάκελος – Τεράστια επιχείρηση της ΕΜΑΚ στα ΕΛΤΑ Χαλανδρίου (Photos)

Εκτροχιάζεται η κατάσταση μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού: Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύσκεψη το Σάββατο

Καιρός: Χειμωνιάζει το Σαββατοκύριακο – Τσουχτερό κρύο, νέα άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισόδια, Ρέντη, Δεν, – Δεν, Ηχητικό,epeisodia, renti, den, – den, ichitiko