Επεισόδια και ένταση στις διαδηλώσεις κατά της Λεπέν στο Παρίσι (Photos -Videos)

ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις κατά του Εθνικού Μετώπου και της Μαριόν Λεπέν στο Παρίσι, με αφορμή την συγκέντρωση του κόμματό της λίγο πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«Δεν θέλουμε γειτονιές με φασίστες!», «δεν θέλουμε φασίστες στις γειτονίες μας», «αλληλεγγύη στου πρόσφυγες » ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στις διαδηλώσεις

κατά της Μαριόν Λεπέν, η οποία στην συγκέντρωση της επέλεξε να μιλήσει για τους πρόσφυγες και το προσφυγικό ζήτημα.

«Στην δικιά μου προεδρία, η επαναφορά των [σ.σ. εθνικών] συνόρων είναι η προτεραιότητα», επανέλαβε στην ομιλία της προς τα μέλη του κόμματος, ενώ εξήγησε για ακόμα μια φορά πως θα λειτουργήσει το πρόγραμμα που προτείνει για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευση. Την ίδια στιγμή έξω από τον χώρο της εκδήλωσης αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να σταματήσουν τους διαδηλωτές με τη χρήση χημικών, αλλά αυτό ανέβασε τους τόνους ακόμα περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας της η Λεπέν δέχθηκε επίθεση από μια γυναίκα μέλος των FEMEN. Η γυναίκα πέταξε μια ανθοδέσμη στη Λεπέν και στην συνέχεια προσπάθησε να βγάλει την μπλούζα της, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική που ακολουθεί η ηγέτης του Εθνικιστικού Μετώπου. Την γυναίκα έσυραν από τη σκηνή οι άντρες της προσωπικής ασφάλειας της Λεπέν.

ΓαλλίαΜαρίν ΛεπένΕθνικό Μέτωποδιαδηλώσειςαντιφασιστικές πορείεςγαλλικές προεδρικές εκλογέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα