Επανέρχονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών στη Βρετανία – Αναμένεται ομιλία της Τερέζα Μέι (Live)

ΚΟΣΜΟΣ

Αναβρασμός επικρατεί τη Βρετανία, ύστερα από την ανακοίνωση πως η Τερέζα Μέι πρόκειται να απευθυνθεί στο βρετανικό λαό στις 11:15 (τοπική ώρα) το πρωί. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός πρόκειται να μιλήσει έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ύστερα από υπουργικό συμβούλιο. Είναι ασυνήθιστο οι ηγέτες να κάνουν δηλώσεις έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί επιλέγουν την τοποθεσία αυτή μόνο για πολύ σημαντικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τον Independent

δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της ομιλίας της Τερέζα Μέι γεγονός που φέρνει ξανά στο προσκήνιο της εικασίες περί πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Οι Άγγλοι αναλυτές εκτιμούν πως εκτός από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Τερέζα Μέι θα μπορούσε να ανακοινώσει κάποια μορφής στρατιωτικής δράσης στη Συρία ή τη Βόρεια Κορέα, ένα νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία, την αλλαγή στο καθεστώς στη Βόρειο Ιρλανδία, κάτι σχετικό με τις τοπικές εκλογές που είναι σε δυο εβδομάδες ή ακόμα και την… παραίτηση της Βασίλισσα.

Σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του BBC η Τερέζα Μέι πρόκειται να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Ντάουνινγκ Στριτ, απέρριψε τις φήμες που ήθελαν να διεξάγονται πρόωρες εκλογές πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Ακόμα και η ίδια η Μέι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών καθότι «κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε περεταίρω το πολιτικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά τη στιγμή που χρειάζεται να επικεντρωθούν όλες οι δυνάμεις στις διαπραγματεύσεις για το Brexit». Η Μέι ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ύστερα από την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον τον περασμένο Ιούνιο μετά την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα..

Πάντως, ήδη οι αγορές έχουν αρχίσει να ανταποκρίνονται αρνητικά στην ενδεχόμενη εξαγγελία πρόωρων εκλογών από την Τερέζα Μέι με την λίρα να χάνει περίπου τη μισή της αξία έναντι του δολαρίου

ΒρετανίαΤερέζα ΜέιBrexitομιλία Μέιπρόωρες εκλογέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα