Εντάσεις στην Τουρκία στη διαδήλωση για το πάρκο Γκεζί (Photos- Videoσ)

ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στην πορεία διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί πριν από τρία χρόνια. Η διαδήλωση γίνεται εδώ και δύο χρόνια ως φόρος τιμής στα θύματα των διαδηλώσεων το 2013, ενώ όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους και την αντίθεσή τους στις όλο και πιο αυταρχικές πολιτικές του προέδρου Ερντογάν και της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η Τουρκική Αστυνομία είχε ήδη λάβει δρακόντεια μέτρα

ασφαλείας, ενώ και αυτή τη χρονιά οι είσοδοι στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, Ταξίμ, είχαν μπλοκαριστεί ώστε να μην κατευθυνθούν προς τα εκεί οι διαδηλωτές. Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές στην λεωφόρο Ιστικλάκ προσπαθώντας να εμποδίσει τον κόσμο να βαδίσει προς το πάρκο Γκεζί

Πριν από τρία χρόνια οι διαδηλώσεις με αφορμή για το πάρκο Γκεζί μετατράπηκαν σε πορείες έκφρασης των πολιτών κατά της κυβέρνησης και αποτέλεσαν τρόπο διεκδίκησης βασικών ατομικών δικαιωμάτων. Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από την Κωσταντινούπολη γρήγορα εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία ,αφήνοντας 11 νεκρούς από αστυνομικά πυρά και εκατοντάδες τραυματίες.

Τουρκίαδιαδηλώσειςπάρκο ΓκεζίHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα