Έναρξη σήμερα για την «Εβδομάδα Γαλλικού Πολιτισμού» στο Ηράκλειο

"Π" ART

Aπό σήμερα, 16 Μαΐου, έως την Παρασκευή, 20 Μαΐου, πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ηρακλείου η «Εβδομάδα Γαλλικού Πολιτισμού», με κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Γάλλο δημιουργό Michel Ocelot, που ετοίμασε η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης.

H εβδομάδα διοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης,

του Europe-Direct-Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και του προξενείου της Γαλλίας στο Ηράκλειο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ η Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη γιορτή στην Πλατεία Αγίου Τίτου, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης, η πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης, Εριέτα Βουράκη και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Όμηρος-Αλέξανδρος Θεολογείτης, παρουσίασαν τις εκδηλώσεις που είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές μαθητικές προβολές, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και βραδινές προβολές.

Το έργο του Γάλλου δημιουργού Ocelot, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από τη χρήση πληθώρας διαφορετικών τεχνικών εμψύχωσης, με κυριότερη τη σπουδή του στην τεχνική του θεάτρου σκιών. «Ο Κιρικού και η μάγισσα», «Τα παραμύθια της νύχτας», «Αζούρ και Ασμάρ», είναι μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του Michel Ocelot, που γοητεύουν μικρούς και μεγάλους με τα βαθιά νοήματα και την ευαισθησία τους.

Όπως τονίστηκε, η «Εβδομάδα Γαλλικού Πολιτισμού» διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και αποτελεί μία προσπάθεια για την εφαρμογή μίας παιδαγωγικής προσέγγισης, που δίνει πολλαπλά ερεθίσματα στους μαθητές, διευρύνοντας τους πολιτιστικούς ορίζοντές τους, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος. Τα θεματικά εργαστήρια γλώσσας, μουσικής και εικαστικών, που θα συνοδεύουν τις προβολές, θα αποτελέσουν, στο σύνολό τους, μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση. Η αυλαία της «Εβδομάδας Γαλλικού Πολιτισμού» θα πέσει το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου, με μία μεγάλη γιορτή όπου θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της δουλειάς των μαθητών, ενώ η βραδιά θα κλείσει με θερινό σινεμά.

ΗράκλειοπολιτισμόςεκδηλώσειςΕβδομάδα Γαλλικού ΠολιτισμούHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα