Έλον Μασκ: Κίνημα «Δεν πληρώνω» στο Twitter (Photos)

Μία από τις μεγάλες αλλαγές που έκανε ο Έλον Μασκ αγοράζοντας το Twitter ήταν να ανακοινώσει πως οι επαληθευμένοι χρήστες δεν θα αποκτούν το αντίστοιχο μπλε τικ δωρεάν αλλά πως θα πληρώνουν γι’ αυτό εάν πρώτα τηρήσουν μια σειρά από απλά προαπαιτούμενα, όπως το να έχουν έναν λογαριασμό για τουλάχιστον έναν μήνα χωρίς να προβούν σε αλλαγές στο προφίλ τους, όπως στο username και τη φωτογραφία τους.

Αν

και οι προϋποθέσεις αυτές τέθηκαν για να μην υπάρχουν ψεύτικα προφίλ τέτοιου βεληνεκούς, τα προβλήματα δεν αποφεύχθηκαν. Στο πιο χαρακτηριστικά εξ’ αυτών, ένας ψεύτικος λογαριασμός μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας ανακοίνωσε ότι η ινσουλίνη θα διατίθεται δωρεάν. Τα ψεύτικα tweets οδήγησαν μεγάλη απώλεια για την πραγματική εταιρία και δημιούργησαν τριγμούς στο οικονομικό σύστημα, ανοίγοντας παράλληλα μια πολύ πιο σοβαρή κουβέντα για τα φάρμακα ασθενών με σοβαρές παθήσεις.

Αναγκαστικά, το Twitter άρχισε να ξηλώνει τα μπλε τικ από τους λογαριασμούς που δεν καταθέτουν τα επτά δολάρια που αντιστοιχούσε σε πρόσωπα ή τα 1000 που αντιστοιχούσαν στους οργανισμούς. Όμως σημαντικοί χρήστες άρχισαν να αντιδρούν. Από αθλητές και καλλιτέχνες μέχρι τους New York Times και το Politico, ήταν πολλοί εκείνοι που αρνήθηκαν και συνεχίζουν να αρνούνται να πληρώσουν.

Ο Στίβεν Κινγκ έγραψε ότι δεν πληρώνει και πως το Twitter θα πρέπει να είναι αυτό που θα πρέπει να καλύπτει το ποσό για το σηματάκι του. Ακολούθησαν οι Λεμπρόν Τζέιμς και Γουίλιαμ Σάτνερ. Ο Τζέισον Αλεξάντερ έκανε πλάκα και έγραψε ότι ο κόσμος έχει πιο σημαντικά προβλήματα, η Μόνικα Λεβίνσκι πως ο Μασκ «το γα..σε», ο Ίαν Μακέλεν σε χαλαρή διάθεση σαν αυτή του Γκάνταλφ ενημέρωσε τους οπαδούς του ότι το είχε πολλά χρόνια για να το πληρώσει τώρα, ο Ρίγιαντ Μάχρεζ της Μάντσεστερ Σίτι αστειεύτηκε ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται γιατί το είχε χάσει και παλιά και δεν θα ξαναχαλαστεί, και πάει λέγοντας.

Please note that I am not paying for the blue checkmark, which I've displayed for many years.

Ian McKellen (@IanMcKellen) April 2, 2023

Already lost it once, not scared of not having it anymore I'm not paying for this weird ideas lol

— Riyad Mahrez (@Mahrez22) April 20, 2023

Friends, there are bigger issues in the than the blue verified next to my name on this account. But without it, anyone can allege to be me. So, if I lose that know I will leave this platform. Anyone appearing with it=an imposter. I tell you this while I’m still official.

jason alexander (@IJasonAlexander) March 28, 2023

Τέλος, μεγάλη διάσταση πήρε η απόφαση της Microsoft να αφαιρέσει το Twitter από το διαφημιστικό της πρόγραμμα. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα εργαλεία σχεδιασμού και προγραμματισμού κοινωνικών μέσων για τους διαφημιζόμενους δεν θα υποστηρίζουν πλέον το Twitter, αφού το κοινωνικό δίκτυο άρχισε να χρεώνει για την πρόσβαση στα εργαλεία API (Application Programming Interface), με τα οποία δύο εφαρμογές, πλατφόρμες ή συστήματα γενικά, επικοινωνούν μεταξύ τους.

Ο Μασκ απάντησε στην ανακοίνωση κατηγορώντας τη Microsoft ότι χρησιμοποιεί τα δεδομένα του Twitter «παράνομα» και απειλώντας με αγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Σουδάν: Εκκενώνει και η Γαλλία την πρεσβεία της

Ρωσία: Ο γιος του Πεσκόφ πολέμησε στις τάξεις των μισθοφόρων της Wagner

Παρίσι: Νοσοκομείο κλείνει τα επείγοντα λόγω έλλειψης προσωπικού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλον Μασκ, Κίνημα Δεν, Twitter Photos,elon mask, kinima den, Twitter Photos