Ελένη Ψυχούλη για Daniel: «Ένιωσα τον φόβο του θανάτου – Δε ξέρεις από που θα σου έρθει»

Ανάμεσα στα δεκάδες θύματα των πλημμυρών της κακοκαιρίας Daniel ήταν και η Ελένη Ψυχούλη η οποία τα τελευταία χρόνια ζει στο Πήλιο.

Η δημοσιογράφος γαστρονομίας και συγγραφέας μίλησε πριν μερικές μέρες από το χωριό, Πλατανιάς, που μένει τα τελευταία χρόνια, σχολιάζοντας ότι «έχει κοπεί στα δυο».

Όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Καλημέρα» η εμπειρία της ήταν τρομακτική.

«Ήταν 15 ώρες ασταμάτητης βροχής. Όταν ζεις αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός,

δεν μπορείς να το μεταφέρεις στον άλλον. Η αίσθηση είναι λίγο σαν να είσαι στο βυθό της θάλασσας».

Και συνέχισε: «Εγώ το έζησα μόνη μου, σε ένα σπιτάκι στο βουνό, απομονωμένο από το υπόλοιπο χωριό. Κι επειδή ήμουν ψηλά, έβλεπα τι γινόταν, τα σπίτια που έπεφταν, το ποτάμι που φούσκωνε… Και επειδή δεν το έχεις ξαναζήσει, έχεις έναν φόβο θανάτου, ότι τι ώρα θα φουσκώσει, θα ανέβει στο βουνό και θα με πάρει και εμένα; Δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση» συνέχισε, μεταξύ άλλων η Ελένη Ψυχούλη.

Μάλιστα, μια μέρα μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel, η Ελένη Ψυχούλη είχε μιλήσει στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» το μεσημέρι της Πέμπτης

«Μας φέρατε τύχη, αυτή τη στιγμή πλησιάζει το καραβάκι να μας σώσει» είπε αρχικά στους δύο παρουσιαστές.

Συνέχισε, λέγοντας: «Επειδή ακούγονται μόνο τα μεγάλα χωριά, θα πρέπει να ξέρετε ότι όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το δικό μου χωριό δεν υπάρχει. Έχουν γκρεμίσει το σπίτι του αδελφού μου όπως και πάρα πολλά σπίτια. Έχουν καταστραφεί οι δρόμοι, το ποτάμι έκοψε τις γέφυρες κι έκοψε το χωριό στα δύο. Είναι βιβλική η καταστροφή. Εγώ δε θα πω για κυβερνητικές ευθύνες, διότι καταλαβαίνω ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που έγινε που είναι πρωτόγνωρο».

«Είμαστε ξεκομμένοι από τα πάντα και οι καταστροφές είναι τεράστιες. Δηλαδή αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν θα μπορέσουν να γίνουν και να ξαναχτιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι βιβλική η καταστροφή και δεν θα πω για κυβερνητικές ευθύνες γιατί καταλαβαίνω ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό που έγινε. Κάτι που είναι πρωτόγνωρο» είπε τέλος, η Ελένη Ψυχούλη.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Σπύρος Γιαννιώτης: «Με κυρίευε η ανασφάλεια και ο φόβος»

To ξέσπασμα της Γερμανού για τον Αντώνη Καργιώτη: «Βράζει ο θυμός για την ψυχή του παιδιού»

Σοφία Καρβέλα: «Είμαι μία αλκοολική σε ανάρρωση»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελένη Ψυχούλη, Daniel, Ένιωσα,eleni psychouli, Daniel, eniosa