Ελεύθερος με όρους ο Πάνος Ευσταθίου για τα εξοπλιστικά

ΕΛΛAΔΑ

Ελεύθερος με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο μεσάζων όπλων Πάνος Ευσταθίου, μετά την απολογία του την Τρίτη στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, για παράνομες πληρωμές (μίζες) στο πλαίσιο της αγοράς των θωρακισμένων αρμάτων μάχης Leopard.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε επίσης σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, ποσό που κατά την κατηγορία αποτελούσε "δώρο" προς τον απόστρατο συνταγματάρχη Παν. Κατσή, ο οποίος προφυλακίστηκε πρόσφατα

με την ίδια κατηγορία.

Ο κ. Ευσταθίου, σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχ. Δημητρακόπουλο, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες πληρωμές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και, όπως αναφέρει σε δήλωση του ο δικηγόρος: «το ποσόν των 965.748,57 ευρώ, που είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο στον συγκατηγορούμενο του κ. Παναγιώτη Κατσή, αφορούσε εκπλήρωση ηθικής υποχρέωσης προς αυτόν, γιατί τον θεωρούσε σαν γιο του και τον προόριζε ως διάδοχο της εταιρείας του.

Επειδή όμως, είναι ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί εσφαλμένα ότι το ως άνω ποσό υπέκρυπτε μη σύννομη πληρωμή, ο κ. Πάνος Ευσταθίου την Τρίτη κατέβαλε το ισόποσο (965.748,57 ευρώ) σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.

Πρόθεση του κ. Ευσταθίου είναι να αποκαταστήσει μέχρι τελευταίου ευρώ την ζημιά που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και να συμβάλει στη διαλεύκανση της υποθέσεως".

Πάνος ΕυσταθίουεξοπλιστικάμίζεςΔικαστήριοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα