Έκρηξη στα Άδανα της Τουρκίας κοντά στο κυβερνείο - 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Photos-Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο γραφείο του κυβερνήτη στην πόλη Άδανα, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας (DHA). Ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή, σύμφωνα με το CNN TURK.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον χώρο πάρκινγκ του κυβερνείου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία νεκροί είναι 2 πολίτες και έχουν

τραυματηστεί άλλοι 21, με τους 5 να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά και ο πυκνός καπνός ήταν ορατός από πολύ μεγάλη απόσταση ενώ "σκέπαζε" το κτίριο του κυβερνείου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τοπικού κυβερνήτη, Μαχμούτ Ντερμιτας, η έκρηξη πραγματοποιήθηκε από μία γυναίκα.

Adana Valiliği önündeki açık otoparkta patlama: 1'i ağır 5 yaralı. pic.twitter.com/4AIhQ2ItPe

— objektif1.com (@AliPekmezci1) 24 November 2016

SON DAKİKA: Adana'da Patlama ➤https://t.co/ONLzmWe4dI pic.twitter.com/3Uq0UijLwf

CNN Türk (@cnnturk) 24 November 2016

Ομέρ Τσελίκ: Ελεεινή επίθεση

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε την έκρηξη που έγινε σήμερα στα Άδανα ως “ελεεινή επίθεση,” μέσα ανάρτησεις του στο Twitter, ενώ δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές, σχετικά με την αιτία που την προκάλεσε.

«Είναι ντροπή να μιλάμε για αναλογικότητα απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Όσοι στοχοποιούν την ειρήνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών μας θα τιμωρηθούν με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο» έγραψε ο Τσελίκ.

2) Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun

— Ömer Çelik (@omerrcelik) 24 November 2016

3) Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) 24 November 2016

έκρηξη ΆδαναΤουρκίαέκρηξη κυβερνείοπαγιδευμένο όχημαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα