Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού κάνει λόγο για «αποκεφαλισμένα μωρά» από τη Χαμάς στο Κφαρ Αζά

Οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν μια «σφαγή» στο Κφαρ Αζά στο νότιο Ισραήλ κατά τις επιθέσεις τους το Σαββατοκύριακο, κατά την οποία γυναίκες, παιδιά, νήπια και ηλικιωμένοι «σφαγιάστηκαν βάναυσα με τρόπο δράσης του ISIS», δήλωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στο CNN την Τρίτη.

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί και δεν θα

αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν οι άνθρωποι.

Το IDF απάντησε σε μια αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου i24 ότι ορισμένοι από τους στρατιώτες του που έφτασαν στο κιμπούτς διαπίστωσαν ότι είχαν διαπραχθεί τρομερές φρικαλεότητες εναντίον των θυμάτων.

Νωρίτερα σήμερα, ένας Ισραηλινός στρατηγός περιέγραψε στο CNN τη στιγμή που ο στρατός βρήκε πτώματα στο Κφαρ Αζά: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στην καριέρα μου, ποτέ στα 40 χρόνια υπηρεσίας αυτό που δεν φανταζόμουν ποτέ», είπε.

Ωστόσο, η δημοσιογράφος που είχε μεταδώσει τη σχετική πληροφορία, με νέα ανάρτησή της στο Twitter, αναφέρει ότι «Οι στρατιώτες μου είπαν ότι πιστεύουν ότι 40 μωρά/παιδιά σκοτώθηκαν. Ο ακριβής αριθμός νεκρών είναι ακόμη άγνωστος καθώς ο στρατός συνεχίζει να πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι για να βρει περισσότερες απώλειες ισραηλινών».

Υπενθυμίζεται πως οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) έδωσαν σήμερα πρόσβαση σε εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης στην περιοχή, μια από τις χειρότερα πληγείσες, όταν μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δυσοσμία από τα πτώματα ήταν χαρακτηριστική ενώ οι δημοσιογράφοι περιδιάβαιναν τους δρόμους του κιμπούτς.

«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τους σκοτώνει. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ.

Ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων είπε στο Insider την Τρίτη ότι οι στρατιώτες τους βρήκαν τα αποκεφαλισμένα πτώματα μωρών στο Κφαρ Αζά, ένα κιμπούτς κοντά στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος, ταγματάρχης Νιρ Ντινάρ, δεν είπε πόσα πτώματα μωρών βρέθηκαν, ούτε πόσα είχαν αποκεφαλιστεί.

Το Insider δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τι βρέθηκε, αλλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης τον ισχυρισμό, αποδίδοντάς τον σε στρατιώτες.

Ο εκπρόσωπος είπε στο Insider ότι παρόλο που δεν είχε δει ο ίδιος εικόνες ή βίντεο, «οι στρατιώτες στο έδαφος που βρίσκονται εκεί μου το είπαν αυτό».

«Αυτοί οι άνθρωποι [η Χαμάς] είναι ζώα», πρόσθεσε ο Ντινάρ. «Έχουν σφάξει γυναίκες και παιδιά με χειρότερους τρόπους από τον ISIS».

Μιλώντας στο Anadolu, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι «η Χαμάς αποκεφάλισε μωρά».

#BREAKING Israeli army tells Anadolu that they have no information confirming allegations that ‘Hamas beheaded babies’ pic.twitter.com/fQJA7ui9bE

— Anadolu English (@anadoluagency) October 10, 2023Το Ισραήλ θα «εξαλείψει» τη Χαμάς λέει υπουργός του Ισραήλ

Το Ισραήλ θα «εξαλείψει» τη Χαμάς μετά το γεγονός ότι παιδιά κάηκαν ζωντανά, αποκεφαλίστηκαν και πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, δήλωσε στο Sky News ένας υπουργός της κυβέρνησης της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ Νιρ Μπάρκατ δήλωσε ότι η στρατιωτική του επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει μια «καθαρή λευκή σημαία» και να υπάρξει μια «πιο μετριοπαθής» αντικατάσταση της μαχητικής ομάδας που κυβερνά στη Λωρίδα της Γάζας.

«Μόλις τώρα μάθαμε για 40 νεαρά αγόρια, κάποια από αυτά κάηκαν ζωντανά, κάποια αποκεφαλίστηκαν, κάποια πυροβολήθηκαν στο κεφάλι», δήλωσε ο υπουργός στον Mark Austin του Sky – αν και οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις δεν το επιβεβαίωσαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όλη η χώρα είναι ενωμένη για να βγάλουμε τη Χαμάς από τον κόσμο, για να την εξοντώσουμε.

Όλους τους μαχητές, όλες τις υποδομές, τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τη Χαμάς. Θα τους εξαφανίσουμε.

Θα μπούμε μέσα για να σκοτώσουμε τους μαχητές, και κάθε άμαχος [θα πρέπει] να κάνει στην άκρη.

Αν δεν κάνετε στην άκρη και δίνετε κάλυψη στους μαχητές της Χαμάς, διακινδυνεύετε τη ζωή σας.

Δεν θέλουμε να βλάψουμε αθώους ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Shani Louk «είναι ζωντανή», λέει η μητέρα της κάνοντας έκκληση να την απομακρύνουν από τη Γάζα

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο τους στο Ισραήλ; Θα προκαλέσει σφαγή

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ήθελαν να μας σκοτώσουν όλους» λέει 23χρονη που σώθηκε από το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκπρόσωπος, Χαμάς, Κφαρ Αζά,ekprosopos, chamas, kfar aza