Εκλογές ΗΠΑ: Μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν - Ανατροπή και στην Πενσυλβάνια (Live Map)

Προς επανακαταμέτρηση η ΤζόρτζιαΚΟΣΜΟΣ

 

Ενα βήμα από τον Λευκό Οίκο βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν αφού μετά την Τζόρτζια πήρε «κεφάλι» και στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μερικές ώρες αφού ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι «κλέβουν» την εκλογή του. Επανακαταμέτρηση θα γίνει στην Τζόρτζια.

Στην Πενσυλβάνια, σε μία καταμέτρηση που προχωρεί σταγόνα-σταγόνα, η τάση ανατράπηκε πριν από λίγη ώρα με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να

ξεπερνά πλέον κατά περισσότερες από 6.700 ψήφους περίπου τον απερχόμενο πρόεδρο. Αν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει την μεγάλη βιομηχανική πολιτεία των βορειοανατολικών ΗΠΑ, θα γίνει ο 46ος πρόεδρος.

Το αρχικό προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια βασίσθηκε στην ενσωμάτωση των ψήφων που προέρχονταν από τις κάλπες της ψηφοφορίας της 3ης Νοεμβρίου. Ομως, αυτό το προβάδισμα εξανεμίσθηκε, όπως είχε προβλεφθεί, με την ενσωμάτωση εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων, όπου ο Τζο Μπάιντεν έχει συντριπτικό πλεονέκτημα, ως και 80%.

Biden takes the lead in Pennsylvania - up by 5,587 votes with 95% reporting

— Manu Raju (@mkraju) November 6, 2020

Νωρίς το πρωί, η καταμέτρηση στην πολιτεία της Τζόρτζια, πολιτεία που κανείς Δημοκρατικός δεν έχει κερδίσει από το 1992 (Μπιλ Κλίντον), έφερε μπροστά τον Τζο Μπάιντεν, αρχικά με προβάδισμα 917 ψήφων , οι οποίες αυξήθηκαν σε 1.579. Όπως ανακοίνωσε η πολιτεία, θα υπάρξει επανακαταμέτρηση των ψήφων, υποσχόμενη διαφάνεια στη διαδικασία.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 ή 264 από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος, ανάλογα με το αν υπολογίζονται οι 11 εκλέκτορες ης Αριζόνα. Ο Ντόναλντ Τραμπ αντίστοιχα βρίσκεται στους 214 εκλέκτορες.

BREAKING: Joe Biden has taken the lead in PA by 5,587 votes.

— Abby D. Phillip (@abbydphillip) November 6, 2020

Οι 11 εκλέκτορες της Αριζόνα καταλογίσθηκαν στον Τζο Μπάιντεν την εκλογική νύκτα από το πρακτορείο AP και το Fox News με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα και με την βοήθεια στατιστικών μοντέλων, μέθοδος ασφαλής που χρησιμοποιείται πάντα στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

For nearly three years we have been building a juggernaut campaign (Death Star). It is firing on all cylinders. Data, Digital, TV, Political, Surrogates, Coalitions, etc.

In a few days we start pressing FIRE for the first time. pic.twitter.com/aJgCNfx1m0

— Brad Parscale (@parscale) May 7, 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπολογίζοντας την πιθανή απώλεια στην Πενσυλβάνια, για άλλη μια φορά, εξαπολύει αβάσιμες δήθεν ανησυχίες σχετικά με την εγκυρότητα του αριθμού των ψήφων στη Φιλαδέλφεια.

«Η Φιλαδέλφια έχει ένα σάπιο ιστορικό σχετικά με την εγκυρότητα των εκλογών», δήλωσε ο Τραμπ σε ένα tweet, χωρίς φυσικά να υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη απάτης στις προεδρικές εκλογές.

“Philadelpiha has got a rotten history on election integrity.” @Varneyco @FoxBusiness

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 6, 2020

Ακόμη και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Πενσυλβανίας, Pat Toomey, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς περί απάτης του προέδρου Τραμπ.

Σε μία ένδειξη ότι ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται όλο και πιο κοντά στην νίκη, η Μυστική Υπηρεσία, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των αμερικανών προέδρων και των υψηλών προσωπικοτήτων, θα ενισχύει από σήμερα τους πράκτορες της γύρω από τον Τζο Μπάιντεν που βρίσκεται στο Ντέλαγουέρ, σύμφωνα με την Washington Post.

pic.twitter.com/omUpH1BxHJ

— Rob Flaherty (@Rob_Flaherty) November 6, 2020

Αντιμέτωπος με τα ευνοϊκότερα για τον αντίπαλό του εκλογικά αποτελέσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε χθες να καταγγέλλει «νοθεία» χωρίς αποδείξεις.

Ο 45ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται απομονωμένος στους κόλπους του ίδιου του κόμματός του στην σταυροφορία του κατά της «κλοπής» της ψηφοφορίας της οποίας θεωρεί τον εαυτό του θύμα. «Δεν έχουμε ακούσει να γίνεται λόγος για καμία απόδειξη», δήλωσε στο δικτυο ABC ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ και σύμμαχός του, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πρόκλησης έντασης χωρίς στοιχεία.

Decision Desk HQ projects that @JoeBiden has won Pennsylvania and its 20 electoral college votes for a total of 273.

Joe Biden has been elected the 46th President of the United States of America.

Race called at 11-06 08:50 AM EST

All Results: https://t.co/BgcQsEyt3j

— Decision Desk HQ (@DecisionDeskHQ) November 6, 2020

Ο Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του απηύθυνε και πάλι έκκληση για ηρεμία και υπομονή. «Κανείς δεν θα μας πάρει την δημοκρατία μας. Ούτε σήμερα, ούτε ποτέ», έγραψε το Twitter.

BREAKING: Joe Biden has taken the lead in PA by 5,587 votes.

— Abby D. Phillip (@abbydphillip) November 6, 2020

Ενώ η χώρα κρατάει την ανάσα της τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη, αξιωματούχοι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σήμερα την καταμέτρηση, ενώ η Αριζόνα και η Νεβάδα εξακολουθεί να αναμένεται ότι θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους.

 Your browser does not support the iframe HTML tag. Try viewing this in a modern browser like Chrome, Safari, Firefox or Internet Explorer 9 or later.Τι θα κάνει ο Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κερδίσει την Πενσυλβάνια - και την προεδρία μαζί - αλλά το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ακονίζει ήδη τα νύχια του.

Ο απερχόμενος πρόεδρος απειλεί από την πρώτη νύκτα μετά την ψηφοφορία ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, χωρίς να εξηγήσει επί ποίας βάσεως θα το κάνει αυτό.

Στην πράξη, οι δικηγόροι του έχουν καταθέσει πολλές προσφυγές σε πολιτειακό επίπεδο, όπως για παράδειγμα στο Γουισκόνσιν, όπου ζητούν νέα καταμέτρηση των ψήφων.

Στο Μίσιγκαν και την Τζόρτζια, οι αντίστοιχες προσφυγές έχουν απορριφθεί από τους δικαστές.

«Αυτές οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει», δήλωσε ο Matt Morgan, γενικός σύμβουλος της εκστρατείας. "Η λανθασμένη προβολή του Τζο Μπάιντεν ως νικητή βασίζεται σε αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες που απέχουν πολύ από τα τελικά."

Στην πραγματικότητα, ο Μπάιντεν έχει επί του παρόντος 264 εκλογικές ψήφους με βάση τις εκτιμήσεις του AP ότι ο υποψήφιος της Δημοκρατικών έχει συγκεντρώσει ανυπέρβλητο προβάδισμα σε ορισμένες πολιτείες.

«Υπήρξαν πολλές παρατυπίες στην Πενσυλβανία, συμπεριλαμβανομένου του ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι εμποδίζαν τους εθελοντές μας νόμιμους παρατηρητές να έχουν ουσιαστική πρόσβαση σε σημεία καταμέτρησης των ψήφων», δήλωσε ο Μόργκαν.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ευρείας απάτης σε καμία πολιτεία και οι σύμβουλοι του Τραμπ είχαν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων στην Πενσυλβανία. Η εκστρατεία ήταν γενικά ασαφής σχετικά με το πώς φαίνεται η «ουσιαστική πρόσβαση».

«Τέλος, ο Πρόεδρος πρόκειται να κερδίσει την Αριζόνα εντελώς, παρά την ανεύθυνη και εσφαλμένη ανακοίνωση νίκης του Μπάιντεν από το Fox News και το Associated Press», δήλωσε ο Μόργκαν. «Ο Μπάιντεν βασίζεται σε αυτές τις πολιτείες για τον ψεύτικο ισχυρισμό του, αλλά μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές, ο Πρόεδρος Τραμπ θα επανεκλεγεί».

Η δήλωση θα μπορούσε να δείξει τη στάση που θα λάβει ο πρόεδρος Τραμπ εάν ο Μπάιντεν ανακηρυχθεί επίσημα νικητής των εκλογών.

 

 

εκλογές ΗΠΑαμερικανικές εκλογέςΜπάιντενΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα