Έκαναν την 11η Σεπτεμβρίου «παιχνίδι» (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το «παιχνίδι» που κυκλοφόρησε και δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ενσωματώσει το χαρακτήρα ενός εργαζόμενου στους Δίδυμους Πύργους από τη στιγμή που χτύπησε το πρώτο αεροπλάνο.

Το «παιχνίδι» ονομάζεται 8.46 από την ώρα που πραγματοποιήθηκε το πρώτο χτύπημα από το αεροπλάνο. Σύμφωνα με τους Γάλλους φοιτητές που έφτιαξαν το «παιχνίδι», ο χρήστης μπορεί να «ενσωματωθεί» και να δει μέσα από τα μάτια ενός εργαζόμενου στους Δίδυμους Πύργους το τρομοκρατικό χτύπημα.

Το «παιχνίδι» στηρίχθηκε, όπως λένε οι κατασκευαστές

του σε ατελείωτες ώρες έρευνας για να αναπαραστήσουν με λεπτομέρειες τις συνθήκες μέσα στο βόρειο πύργο.

Το εγχείρημα, δέχθηκε σφοδρή κριτική με το επιχείρημα ότι εκμεταλλεύεται τους νεκρούς και την τραγωδία, αλλά οι δημιουργοί του αρνούνται ότι είχαν τέτοια πρόσθεση. «Είμαστε όλοι νέοι στα είκοσί μας», λέει ένας από τους δημιουργούς, τονίζοντας ότι «το γεγονός αυτό άλλαξε σε παγκόσμιο επίπεδο την κοινωνική αλληλεπίδραση όσο και τον γεωπολιτικό χάρτη».

Το παιχνίδι δεν δημιουργήθηκε για εμπορικούς σκοπούς, λένε οι δημιουργοί του και προσθέτουν ότι ήταν σημαντικό για αυτούς να είναι ακριβείς και με σεβασμό στα θύματα.

Πηγή: RT.com

11 Σεπτεμβρίουδίδυμοι πύργοιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα