Είναι αυτό το εξοχικό... παλάτι του Πούτιν; (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες από το ανάκτορο που φέρεται να ανήκει στον Βλαντιμίρ Πούτιν έφερε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες η ρωσική αντιπολίτευση.

Το πολυτελές σπίτι που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, δεν είναι η πρώτη φορά που αποδίδεται στον Ρώσο Πρόεδρο.

Πριν από δύο ημέρες ο Γκιόργκι Αλμπίροφ του Ταμείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς στη Ρωσία ανάρτησε στο Twitter νέες εναέριες φωτογραφίες του εν λόγω

σπιτιού γράφοντας: «Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες από το παλάτι του Πούτιν στο Γκελεντζίκ, το οποίο φέρεται να ανήκει σε offshore».

Το αξίας 920 εκατ. ευρώ ανάκτορο, όπως αναφέρει η express.co.uk είναι ιταλικού στιλ, με τοιχογραφίες τους τοίχους και εξωφρενικές πολυτέλειες. Παντού κυριαρχεί το μάρμαρο και ο χρυσός.

Το σπίτι διαθέτει τρία ελικοδρόμια αλλά και τελεφερίκ που οδηγεί στην παραλία ενώ εντυπωσιακοί είναι και οι εξωτερικοί χώροι με τους κήπους να κλέβουν την παράσταση

Στο παρελθόν εκπρόσωπος του Πούτιν είχε αρνηθεί ότι το εν λόγω ακίνητο ανήκει στον Ρώσο Πρόεδρο. Η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σπίτι συνδέθηκε με τον Πούτιν ήταν πριν χρόνια, όταν ο Σεργκέι Κολέσνικοφ, πληροφοριοδότης που διέφυγε στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι το εξοχικό ανήκει στον Πούτιν. Πάντως, έρευνες εκείνης της περιόδου είχαν διαπιστώσει ότι το ανάκτορο, τότε, ήταν στο όνομα ενός ελάχιστα γνωστού μεγιστάνα.

Ο Κολέσνικοφ, πάντως, περιέγραφε το ανάκτορο ως ένα παράδειγμα διάχυτης διαφθοράς που ήταν «επαίσχυντη και εξοντωτική» για τη Ρωσία.

Ο Μπόρις Νεμτσόφ, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, που δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό κοντά στο Κρεμλίνο, είχε υποστηρίξει σε βιβλίο του που εκδόθηκε το 2012 ότι ο Πούτιν είχε 20 παλάτια, 43 αεροσκάφη, 15 ελικόπτερα και τέσσερα πολυτελή γιοτ στη διάθεσή του.

Παλαιότερα, ο πρώην πρέσβη της Βρετανίας στη Ρωσία Τόνι Μπρέτον είχε αποκαλύψει ότι ο Ρώσος ηγέτης πηγαίνει και ξεκουράζεται στη Μαύρη Θάλασσα.

παλάτιανάκτοροΠούτινεξοχικόΜαύρη ΘάλασσαMedia Gallery:
Keywords
Τυχαία Θέματα