Εγκληματική ενέργεια ή αυτοκτονία; Σήμερα το πόρισμα του ιατροδικαστή

ΕΛΛAΔΑ

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή σχετικά με το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Έρευνα από «το μηδέν» ζήτησε ο εισαγγελέας.

Εντολή όχι απλά να παραμείνει ο φάκελος της υπόθεσης ανοιχτός, αλλά να ξεκινήσει έρευνα από μηδενική βάση, έδωσε ο εισαγγελέας. Αυτό για να επανεκτιμηθούν οι –μόλις τέσσερις- καταθέσεις και να επεκταθεί ο κύκλος των ανθρώπων που ερευνώνται για πιθανή σχέση με την υπόθεση.

Η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής, έχει απαγορεύσει στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις της, ενώ εντός της εβδομάδας –ίσως και σήμερα-

συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου

Μέχρι το μεσημέρι, αναμένεται να έχουν γίνει γνωστά και τα αίτια θανάτου του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Από το πρωί της Κυριακής, η σορός του αδικοχαμένου σπουδαστή, έχει βρεθεί σε θαμνώδη και λασπώδη περιοχή σε μικρή απόσταση από τη Γαλακτοκομική Σχολή, σε προχωρημένη σήψη. Το σημείο που εντοπίστηκε απέχει μόλις 800 μέτρα από τη σχολή του.

"Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά αύριο (σ.σ σήμερα), κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη", δήλωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής, κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί την νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή. Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τα αιτία θανάτου και να ξεδιαλύνει το αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία.

Τα πρώτα ευρήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής ήδη από τον τόπο, όπου βρέθηκε η σορός του άτυχου σπουδαστή παρατήρησε πως υπήρχε μια βαθιά τομή στο δεξί του χέρι, ενώ σε απόσταση τριών μέτρων βρέθηκε ένα μαχαίρι που χρησιμοποιείται από κυνηγούς ή αγρότες.

Ωστόσο για την αστυνομία αλλά και τις δικαστικές Αρχές η σημασία της υπόθεσης δεν αλλάζει καθώς οι φήμες ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε δεχθεί αλλεπάλληλες φορές επιθέσεις από άλλους σπουδαστές της Σχολής και μάλιστα συμπατριώτες του οργιάζουν, όμως τώρα πρέπει αυτές να μετατραπούν σε επίσημες καταθέσεις.

Στην τοπική κοινωνία των Αρμένων Ρεθύμνου, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο, ενώ το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από συγκινησιακά φορτισμένα μηνύματα.

Είχαν γίνει έρευνες στο σημείο

Ερωτήματα πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στο σημείο είχαν γίνει όλες τις προηγούμενες ημέρες έρευνες από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ενώ και κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι είχαν κοιτάξει στο σημείο χωρίς αποτέλεσμα.

Μέλη της ΕΜΑΚ, ωστόσο, εκτιμούν πως τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που συμμετείχαν στις έρευνες ενδέχεται να μην κατόρθωσαν να εντοπίσουν τη σωρό εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και των υψηλών επιπέδων υγρασίας.

Τρομπούκης: "Δεν τα καταφέραμε. Έπρεπε να είχαμε βρει τον Βαγγέλη"

Την ίδια στιγμή, ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων κ. Τρομπούκης δηλώνει: «Στο σημείο αυτό δεν μπορούσε ανθρώπινο μάτι να εντοπίσει τον Βαγγέλη». «Θέλησε να εξαφανιστεί, πιστεύω ότι είναι αυτοκτονία, μου είπαν ότι βρέθηκε ένα μαχαίρι δίπλα του, πραγματικά λυπάμαι πολύ». Αυτά είναι τα λόγια του πρώην αστυνομικού διευθυντή Ιωαννίνων Τρομπούκη, ο οποίος πριν λίγο καιρό και πριν αποστρατευθεί ήταν επικεφαλής των ερευνών που γίνονταν στην περιοχή περιμετρικά και εντός της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων για τον εντοπισμό ιχνών του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συλλυπητήρια από τον Γ. Σακελλαρίδη

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια Γιακουμάκη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ζητώντας παράλληλα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

«Εδώ και ενάμιση μήνα παρακολουθούσαμε όλοι με αγωνία την υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σήμερα εκφράζουμε την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεαρού καθώς και στους οικείους του. Με αφορμή αυτή την υπόθεση είναι περιττό να τονίσουμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη.

Τα φαινόμενα βίας απέναντι σε όποιον θεωρείται ανίσχυρος είναι μία μορφή κοινωνικού φασισμού και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά από κανένα και σε κανένα επίπεδο. Παγιωμένες πρακτικές υποβάθμισης τέτοιων φαινομένων και στρουθοκαμηλισμού είναι συνυπεύθυνες για το γεγονός ότι αυτού του τύπου η βία συνεχίζει να υπάρχει στην κοινωνία.

Ευθύνη της κοινωνίας είναι να απομονώσει τέτοιες πρακτικές. Η Πολιτεία θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Πηγή: epirusday.gr

ΓιακουμάκηςΕισαγγελέαςιατροδικαστήςεξελίξειςαυτοκτονίαεγκληματική ενέργεια
Keywords
Τυχαία Θέματα