Εύκολο κοτόπουλο Κιέβου

Το κοτόπουλο Κιέβου είναι ένα ξακουστό και αγαπημένο πιάτο της σοβιετικής κουζίνας που αποτελείται από τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλου, παναρισμένo και γεμισμένο με αρωματικό σκορδοβούτυρο μυρωδικών. 

Ήταν εξαιρετικά δημοφιλές και αποτελούσε το βασικό συνοδευτικό για την κατανάλωση μπίρας στις ευρωπαϊκές παμπ, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80. Ακόμα και σήμερα καταναλώνεται φανατικά, ειδικά στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και θεωρείται γαστρονομικό σύμβολο της περιφέρειας Βόλγκογκραντ.

Υλικά
για τη Συνταγή

3 μεγάλα στήθη κοτόπουλο φιλέτο

2 αυγά, χτυπημένα

½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

2 φλιτζάνια γαλέτα ή τρίμμα πάνκο ή ψίχουλα από μπαγιάτικο ξερό ψωμί

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Ελαιόλαδο

Για το αρωματικό σκορδοβούτυρο

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

1.Αρχικά, ετοιμάστε το αρωματικό σκορδοβούτυρο ανακατεύοντας με ένα πιρούνι όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενσωματωθεί καλά ο χυμός λεμονιού στο βούτυρο και να αναμειχθούν όλα μαζί.

2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος, διατηρώντας και τα δύο μισά περίπου ίσα σε μέγεθος και πάχος. Κόψτε προσεκτικά μια τσέπη στο πλάι κάθε στήθους κοτόπουλου όσο πιο βαθιά και πλατιά μπορείτε, χωρίς να το διαχωρίσετε εντελώς. Γεμίστε την τσέπη με 1 κουταλιά της σούπας από το σκορδοβούτυρο, κλείστε την τσέπη και πιέστε πάνω από το στήθος κοτόπουλου για να διασκορπιστεί παντού. Πιέστε λίγο το άνοιγμα για να σφραγιστεί και αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές.

3. Πανάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου βουτώντας τα πρώτα στο αλεύρι και τινάζοντας το περιττό. Στη συνέχεια βυθίστε τα στα χτυπημένα αυγά να καλυφθούν καλά από όλες τις μεριές και στραγγίστε τα από τα περιττά αυγά. Τέλος, περάστε τα από την γαλέτα και μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο στην άκρη.

4. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάλτε 1 εκατοστό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα παναρισμένα φιλέτα σε μια στρώση και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 4 λεπτά η κάθε πλευρά). Αλατοπιπερώστε μόλις τα βγάλετε, πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίστε με λίγο φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού, αν επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτες τηγανόπιτες της γιαγιάς, γλυκές ή αλμυρές, για το έθιμο του Αγ. Ανδρέα του «τρυποτηγανά»

Πιπεριές γεμιστές με ομελέτα πατάτας

Καπκέικς πιπερόριζας (gingerbread) με επικάλυψη βουτυρόκρεμας τυριού

Keywords
Τυχαία Θέματα