Έφηβος που αγνοούνταν για έξι χρόνια βρέθηκε στη Γαλλία

Ένας 17χρονος Βρετανός, ο Άλεξ Μπάτι, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 2017 σε ηλικία 11 ετών, βρέθηκε κοντά στην Τουλούζη της Γαλλίας και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα του.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ταυτοποιήθηκε. Τώρα (ο Άλεξ Μπάτι) θα επιστρέψει στη Βρετανία», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η εισαγγελία της Τουλούζης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα το BBC και η εφημερίδα La Dépêche du Midi.

lang="en" dir="ltr">17-year-old Alex Batty from UK, who went missing on holiday in Spain six years ago has been found, French authorities say https://t.co/Jnqjg3d7dA

BBC Breaking News (@BBCBreaking) December 14, 2023

Από την πλευρά της, η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ στη βορειοδυτική Αγγλία, από όπου κατάγεται ο νεαρός, ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι ήταν σε επικοινωνία με τις γαλλικές αρχές για να ενημερωθεί λεπτομερώς.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του και ανέφερε ότι δεν είχε υποστεί κακομεταχείριση.

Πριν από έξι χρόνια, ο Άλεξ, τότε 11 ετών, έκανε διακοπές με τη μητέρα και τον παππού του όταν εξαφανίστηκε στην Ισπανία.

Η μητέρα και ο παππούς του δεν έχουν εντοπιστεί, αλλά εξακολουθούν να αναζητούνται σε σχέση με την εξαφάνιση του Άλεξ.

BREAKING: Missing boy Alex Batty found in France, according to French prosecutors.https://t.co/IFGfODOeLO

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/XXrLvXILI6

Sky News (@SkyNews) December 14, 2023

Αστυνομική πηγή είπε στο BBC ότι ο Άλεξ μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα από έναν οδηγό.

Το αγόρι είπε ότι βρισκόταν στη Γαλλία για δύο χρόνια, είπε η αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι έμοιαζε με την τελευταία γνωστή φωτογραφία του Άλεξ.

Η γιαγιά του -και νόμιμη κηδεμόνας του νεαρού- Σούζαν Καρουάνα είπε στο BBC το 2018 ότι πίστευε ότι η μητέρα του Άλεξ και ο παππούς του τον είχαν πάρει για να ζήσει σε μια πνευματική κοινότητα στο Μαρόκο.

ALERTE INFO
Alex Batty, un jeune Britannique, retrouvé à Toulouse six ans après sa disparitionhttps://t.co/wL0KxI8GJf pic.twitter.com/u3rk3iEpo6

— BFMTV (@BFMTV) December 14, 2023

Είπε τότε ότι αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και δεν ήθελαν ο Άλεξ να πάει σχολείο.

Ένας δημοσιογράφος τοπικού μέσου είπε στο BBC ότι ένας οδηγός ντελίβερι είχε δει το αγόρι να περπατά σε έναν δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, να κρατά ένα σακίδιο και ένα skateboard και τον πήρε με το αυτοκίνητο.

«Πέρασαν τρεις ώρες μαζί στο αυτοκίνητο και το αγόρι είπε την ιστορία του», είπε ο Ρεμί Μπουχαγιάρ της εφημερίδας La Depeche.

«Είπε ότι ζούσε σε ένα είδος πλανόδιας κοινότητας. Δεν ήταν υπό περιορισμό, αλλά είπε ότι έβρισκε τη μητέρα του λίγο περίεργη και αποφάσισε ότι δεν ήθελε αυτό το είδος ζωής και ότι ήθελε να δημιουργήσει τον δικό του δρόμο – γι’ αυτό αποφάσισε να φύγει», πρόσθεσε.

Ο Άλεξ περπατούσε στους λόφους για μέρες, εξήγησε ο Μπουχαγιάρ.

«Ρώτησε τον οδηγό αν μπορούσε να δανειστεί το τηλέφωνό του και έστειλε ένα μήνυμα μέσω Facebook στη γιαγιά του, λέγοντας ότι ήταν καλά και ήθελε να τη δει. Δεν ήταν σίγουρος αν πήρε το μήνυμα», είπε.

Η περιοχή στους πρόποδες των Πυρηναίων είναι γνωστό ότι προσελκύει ανθρώπους που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικός… «πόλεμος» για το… κοκορέτσι: Νεύρα των Τούρκων για το TasteAtlas – Αναφέρει το έδεσμα ως ελληνικό

Διχάζει η καρμπονάρα ιστορικού της γαστρονομίας – «Γαστροεθνικισμό» καταλογίζει στους υβριστές του

Εξαθλίωση στη Γάζα: Πεινασμένοι Παλαιστίνιοι σταματούν τα φορτηγά του ΟΗΕ και τρώνε επιτόπου τα τρόφιμα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Έφηβος, Γαλλία,efivos, gallia