Δύσκολες μέρες του Ζελένσκι στη Γρανάδα εν μέσω τριγμών στη συμμαχία της Δύσης – Πίεζε πάλι για λεφτά και όπλα και φεύγει με… άδεια χέρια

Την ευκαιρία για να ασκήσει πιέσεις για την περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση της χώρας του, βρήκε στη Γρανάδα ο Ουκρανός ηγέτης, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά μάλλον θα φύγει απογοητευμένος.

Την ώρα που οι ηγέτες προσέρχονται στη Γρανάδα, για την σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η πρόεδρος της Σλοβακίας εξέφρασε κατηγορηματική αντίθεση στην αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

«Όχι» από την Σλοβακία

Όπως γράφει ο σλοβακικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Dennik N, η πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα εξέφρασε αντίθεση στον

περαιτέρω εξοπλισμό της Ουκρανίας. Η θέση της προέδρου Τσαπούτοβα αποκρυσταλλώθηκε μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, στις οποίες κυριάρχησαν τα κόμματα που απορρίπτουν την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως γράφει η ιστοσελίδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, που θεωρείται φιλο-ρώσος, είναι πολύ πιθανό να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, με την συνεργασία κομμάτων που αντιτίθενται στην ευρωπαϊκή πολιτική έναντι του Κιέβου. Έτσι είναι σαφές πλέον ότι η Σλοβακία μπαίνει στο κλαμπ των ευρωπαϊκών χωρών που αναθεωρούν την πολιτική τους έναντι της Ουκρανίας, μαζί με την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Προειδοποιήσεις για κόπωση από την Εσθονία

Ενόψει της συνόδου της Γρανάδας, η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας – από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Κιέβου- εξέφρασε την προειδοποίηση ότι επέρχεται «πολεμική κόπωση» για το Ουκρανικό.

Σε συνέντευξη στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Zeit, η Κάλας επισήμανε ότι «όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να εξασφαλίζεται υποστήριξη» για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας. Τόνισε πάντως ότι οι Ευρωπαίοι δεν αντιλαμβάνονται πλήρως την απειλή από την Μόσχα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι, μετέβη στη Γρανάδα για την σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, επαναλαμβάνοντας -κατά την πάγια τακτική του- νέο αίτημα για στρατιωτική βοήθεια. Ο Ζελένσκι έγραψε σον λογαριασμό του στα social media ότι στόχος της Ουκρανίας είναι να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και να τονιστεί η ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας του.

Διαβάστε επίσης:

Σε ποια πόλη η άδεια αυτοκινήτου κοστίζει 73.000 δολάρια;

Εκτός Λευκού Οίκου ο σκύλος του Τζο Μπάιντεν – Είχε δαγκώσει πάνω από 10 μυστικούς πράκτορες (Photos)

Ντόναλντ Τραμπ: Εκτός λίστας Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δύσκολες, Ζελένσκι, Γρανάδα, Δύσης – Πίεζε,dyskoles, zelenski, granada, dysis – pieze