Δρυμιώτης: «Ο Αλέξης Τσίπρας πίσω από την υποψηφιότητά Κασσελάκη»

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας πολιτικά επιθυμεί την εκλογή του Στέφανου Κασελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης με συνέντευξή του στο site «THE TOC».

Ο κ. Δρυμιωτης ανέφερε ότι τα βασικά στελέχη που στηρίζουν τον κύριο Κασσελάκη είναι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα και ότι στην περίπτωση

που εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαμε να δούμε ένα δίδυμο Κασσελάκης πρόεδρος και Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ.

Χαρακτηριστικά ο κύριος Δρυμιώτης λέει τα ακόλουθα:

«Έχω ακούσει και εγώ αυτή την άποψη ότι δηλαδή πίσω από τον Κασσελάκη είναι ο Τσίπρας και να σου πω την αλήθεια την πιστεύω. Και θα σου πω γιατί. Ο Καρανίκας που στηρίζει τον Κασσελάκη είναι άνθρωπος του Τσίπρα, ο Παππάς άνθρωπος του Τσίπρα, ο Αποστολάκης άνθρωπος του Τσίπρα. Αν δούμε τις στηρίξεις που έχει θα δούμε ότι όλες ρέπουν προς τον Τσίπρα. Τότε γιατί να μην φανταστούμε ότι ο Τσίπρας μπορεί να κρατάει δημόσια ουδετερότητα άλλα ιδιωτικά να λέει στηρίξτε τον Κασσελάκη και όχι την Αχτσιόγλου».

Και γιατί να μην είναι η Αχτσιόγλου η επιλογή του Τσίπρα;

Να σου εξηγήσω γιατί. Εάν βγει ο Κασσελάκης που μάλλον δεν θα είναι στη Βουλή για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια ποιος θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη; Ο Τσίπρας. Είτε ως βουλευτής είτε ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, γιατί όχι; Ενώ εάν βγει η Αχτσιόγλου ο ρόλος του Τσίπρα θα υποβαθμιστεί. Και προσωπικά να το δεις δεν τον συμφέρει τον Τσίπρα να βγει η Αχτσιόγλου. Γιατί τότε θα έχει το ρόλο του Καραμανλή θα πάει στα ορεινά της Βουλής.

Δηλαδή βλέπετε σενάριο Κασσελάκης αρχηγός και Τσίπρας επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας;

Βεβαιώς, γιατί όχι;

Δεν θα είναι υποτιμητικό για έναν πρώην πρωθυπουργό;

Όχι γιατί ο άλλος δεν θα είναι μέσα στη Βουλή, θα ήταν υποτιμητικό εάν ήταν στη Βουλή.

Και τι λέτε για εκείνους που λένε ότι ο ρόλος του Τσίπρα δεν τελείωσε και σκέφτεται να επιστρέψει στην πολιτική είτε με νέο κόμμα είτε κάποια στιγμή πάλι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα σας πω μπορεί η εκλογή Κασσελάκη να είναι το εισιτήριο του Τσίπρα για επιστροφή εκ νέου στην ενεργό πολιτική με άλλο σχήμα, με άλλα πρόσωπα εντελώς διαφορετικά. Να είναι η δεύτερη κάθαρση του Τσίπρα, να γίνει πιο συστημικός.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα της Αριστεράς – Γραφικές φιγούρες όσοι βλέπουν δάχτυλο της ΝΔ στη μεγάλη συμμετοχή»

Κωνσταντοπούλου: Επιλογή Τσίπρα ο Κασσελάκης – Τι λέει για Αχτσιόγλου

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μαζική επίθεση στον Κασσελάκη ετοιμάζει η κυβέρνηση – Πώς και από ποιούς θα εκδηλωθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα