Δραγασάκης: Η συμφωνία θα κλείσει στην ώρα της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συμφωνία θα κλείσει και μάλιστα στην ώρα της εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε τοποθέτηση του στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Το πρόγραμμα υλοποιείται, οι στόχοι καλύπτονται και πολλοί από αυτούς υπερκαλύπτονται» σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας καθυστερεί διότι οι δανειστές

έχουν αποκλίνουσες απόψεις και επειδή το ΔΝΤ, με τις «γνωστές του απόψεις που έχουν διαψευστεί» όπως είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, ζήτησε μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ. Και με νόημα ανέφερε πως «θέλω να παρακαλέσω τους θεσμικούς παράγοντες όταν λένε υπογράψτε να εξηγούν τι να υπογράψουμε».

Αφήνοντας αιχμές για την στάση που κρατά το ΔΝΤ, «κάρφωσε» τον Πολ Τόμσεν λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πέρα από τα greek statistics, έχουμε και τα Τόμσεν statistics» πετώντας τα «βέλη» του για τις ιδιαίτερα αρνητικές προβλέψεις που κάνει το Ταμείο για την ελληνική οικονομία.

Ο Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε πως τέταρτο μνημόνιο δεν θα υπάρξει, σημειώνοντας πως «είναι απορίας άξιο πως με τόση ευκολία κάποιες δυνάμεις εντός της χώρας επικαλούνται κάτι τέτοιοι». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «πρέπει να αποφασίσουμε ως χώρα τι θέλουμε να κάνουμε. Αν μερίδα του πολιτικού συστήματος θέλει τέταρτο μνημόνιο και θα προσπαθήσει πολύ, μπορεί και να το έχουμε». Και συμπλήρωσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, ούτε στήριξη μετά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου», τονίζοντας πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της θα είναι θετική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Και επεσήμανε ότι ένα θέμα που στέκεται εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας αποτελεί το εξωδικαστικό ζήτημα των δανείων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «ιδιοκτησία προγράμματος μπορεί να υπάρξει όταν υφίστανται ισότιμες σχέσεις μεταξύ των διαπραγματευόμενων μερών».

Ο στόχος της κυβέρνησης, είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, είναι να ολοκληρωθεί το SLA στις 20 Μαρτίου και μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διαστημα να υπάρξει κλείσει το ζήτημα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Κατόπιν, και αφού πρωτα υπάρξει η ένταξη στο QE η χώρα μπορεί να βγει δοκιμαστικά το 2017 στις αγορές και το 2018 να προχωρήσει σε οριστική έξοδο στις αγορές και να μπορεί να διασφαλίζει τη δανειοδότηση της.

Γιάννης Δραγασάκης2o Οικονομικό Φόρουμ ΔελφώνΔελφοίΔΝΤαξιολόγησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα