Δραγασάκης: Επιλογή μας να ληφθούν τώρα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ - «Θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για τη λήψη μέτρων ύψους 5,4 δις ευρώ, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ήταν επιλογή του Μαξίμου να ληφθούν τώρα τα σημαντικότερα μέτρα, ώστε το πρόγραμμα να είναι εμπροσθοβαρές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γ. Δραγασάκης

ανέφερε πως «αυτό που έχει μείνει είναι να νομοθετήσουμε φέτος μέτρα με τα οποία θα εξασφαλίσουμε ότι το 2018 θα έχουμε πλεόνασμα 3,5%. Το νούμερο είναι συγκεκριμένο, 5,4 δισ. ευρώ».

Όσον αφορά την αξιολόγηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε έχει ολοκληρωθεί από τον Φεβρουάριο και πως με το κλείσιμο (σ.σ. της αξιολόγησης) τον Απρίλιο τότε θα έχει ολοκληρωθεί το δημοσιονομικό μέρος του Μνημονίου. Ανέφερε ακόμη ότι τα εμπόδια στην πορεία της αξιολόγησης προκύπτουν από διαφορές μεταξύ των θεσμών. «Όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε και δεν θα κάνουμε τίποτα να καταστρέψουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», παραδέχτηκε ότι πρόκειται για τεράστιο θέμα και σημείωσε ότι αυτό που ζητά η κυβέρνηση από τους θεσμούς είναι να μην συνδεθούν με την πρώτη κατοικία

ΚυβέρνησηΔραγασάκηςδάνειαΣυντάξειςαξιολόγησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα