Δολοφονία στο Blue Horizon: «Άνθρωπος στη θάλασσα» φέρεται να είπε ο ύπαρχος στον καπετάνιο – Τι αποκαλύπτει η ΕΔΕ

Σημαντικά στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του Αντώνη Καργιώτη έχουν καταγραφεί στο «μαύρο κουτί» του Blue Horizon, του πλοίου όπου έχασε τη ζωή του ο 36χρονος.

Μιλώντας στο MEGA, ο Κώστας Λακαφώσης είπε πως το «μαύρο κουτί» έχει καταγράψει σίγουρα τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Όπως εξήγησε το σύστημα που βρίσκεται στη γέφυρα παίρνει στοιχεία από διαφορετικούς αισθητήρες ενώ κάποιοι από αυτούς είναι υποχρεωτικοί. Στη γέφυρα υπάρχουν μικρόφωνα ενώ επίσης καταγράφονται και οι ήχοι από τα τηλέφωνα.

Μάλιστα, σε κάθε θέση εργασίας θα πρέπει να υπάρχει μικρόφωνο.

Κατά συνέπεια, έχει καταγραφεί σίγουρα το ηχογραφημένα υλικό. Αναφορικά με τα βίντεο ο Κώστας Λακαφώσης είπε πως η καταγραφή μπορεί να μην υπάρχει αλλά είναι αδύνατον να χαθούν τα στοιχεία γιατί γράφονται σε τρία διαφορετικά μέρη, τα οποία βρίσκονται έξω από τα κατάστρωμα.

Επίσης, σύμφωνα με το Mega, παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και ήδη εξετάζεται το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του πλοίου Blue Horizon αλλά και από τις συνομιλίες.

Τι αποκαλύπτει η ΕΔΕ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναφέρεται ότι ο πλοίαρχος του πλοίου το βράδυ της τραγωδίας ειδοποίησε το Λιμενικό για άνθρωπο στη θάλασσα με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, ωστόσο δεν είπε λέξη για την εμπλοκή των υπαλλήλων του πλοίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας, οι υπάλληλοι έσπρωξαν τον Αντώνη στη θάλασσα στις 21:09, ενώ στις 21:12 το πλοίο αποπλέει.

Ενα λεπτό μετά, στις 21:13, ο καπετάνιος του πλοίου ενημερώνει το Λιμεναρχείο ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά δεν αναφέρει ποτέ την εμπλοκή των υπαλλήλων του πλοίου του.

Στις 21:15, επιβάτες από διπλανό πλοίο ενημερώνουν το Λιμενικό και στις 21:40 ανασύρεται νεκρός ο Αντώνης.

Στις 21:42 δόθηκε εντολή για διακοπή του πλου, ενώ στις 22:00 δόθηκε εντολή να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, για να ξεκινήσουν αργότερα οι ανακρίσεις.

Γιατί απουσίαζαν οι λιμενικοί

Ο ένας λιμενικός που είχε βάρδια φαίνεται πως είχε απομακρυνθεί από το Blue Horizon επειδή υπήρξε ένας διαπληκτισμός ανάμεσα σε αλλοδαπούς στα εκδοτήρια. Ο δεύτερος λιμενικός ήταν κοντά στο πλοίο Έλυρος, που αναχωρούσε την ίδια ώρα, χωρίς όπως φέρεται να έχει πει να βλέπει τα όσα συνέβαιναν στο Blue Horizon.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία Daniel «έσβησε» τον Ιανό – Πολλαπλάσια τα ύψη βροχόπτωσης

80χρονος έσωσε από τα βουρκόνερα 15 άτομα: «Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί στην Καρδίτσα» (Video)

Ανατριχιαστική μαρτυρία από τον Παλαμά – «Μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα, είναι πνιγμένη» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία, Blue Horizon, Άνθρωπος, ΕΔΕ,dolofonia, Blue Horizon, anthropos, ede