Δημοτικά Σχολεία: Παραιτήθηκαν 184 διευθυντές το πρώτο τρίμηνο

Εκατόν ογδόντα τέσσερα στελέχη εκπαίδευσης, στην πλειοψηφία τους διευθυντές δημοτικών σχολείων, αποχώρησαν από τη θέση τους το πρώτο σχολικό τρίμηνο, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας, της γραφειοκρατίας και των πολλών διοικητικών αρμοδιοτήτων.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ, που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή».

«Μέσα σε τρεις μήνες

έχουμε 89 απαλλαγές στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους και 95 άδειες άνευ αποδοχών με ταυτόχρονη αναζήτηση άλλης επαγγελματικής στέγης των συναδέλφων, ακόμη και στο εξωτερικό. Σε κάθε συνεδρίαση του Συμβουλίου έχουμε παραιτήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τρανός, τακτικός αιρετός από τη ΔΑΚΕ στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ).

Η καθημερινότητα των διευθυντών σχολείων και των υποδιευθυντών τους είναι βουτηγμένη στη γραφειοκρατία και στις διοικητικές αρμοδιότητες, ενώ παράλληλα καλούνται να αντιμετωπίσουν και τους γονείς των μαθητών που, όπως λένε, «γίνονται όλο και πιο παρεμβατικοί».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό – Θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Δρομολόγια ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Θεσσαλονίκη: Οδηγείται στην τελευταία του κατοικία ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε από τον Νορβηγό (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα