Δικογραφία σχηματίστηκε για ρατσιστικό σχόλιο σε social media: «Πνίξτε τους αναρχοκουμουνιστές μαζί με τα παιδάκια τους»

ΕΛΛAΔΑMEDIA

Υπόθεση που αφορούσε παράβαση του Νόμου σχετικά με την «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» διερευνήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε καταγγελία για άγνωστο χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος προέβη με ψευδώνυμο, σε σχολιασμό ρατσιστικού περιεχομένου, σε βίντεο που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα τη διάσωση μεταναστών σε νησί του Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, το απαράδεκτο σχόλιο κάτω από ένα βίντεο διάσωσης οικογενειών μεταναστών στη Σάμο έγραφε: «Πνίξτε τους αναρχοκουμουνιστές μαζί με τα παιδάκια τους και βάλτε το κεφάλι τους μέσα στο νερό».

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατ’ εφαρμογή σχετικών Γνωμοδοτήσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψε η σύνδεση διαδικτύου μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η κακόβουλη πράξη, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο χρήστης στον οποίο αντιστοιχεί. Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα, στο σπίτι του 77χρονου δράστη στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.

Το ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματοςρατσιστικό σχόλιοΜετανάστεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα