Δικαστήριο στην Ολλανδία καταδικάζει τον ακροδεξιό Βίλντερς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαστήριο της Ολλανδίας, καταδίκασε τον ακροδεξιό πολιτικό Γκέερτ Βίλντερς, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της ρητορικής του μίσους, σε μία δίκη που χαρακτηρίστηκε ως παρωδία, η οποία, όπως ανέφεραν οι επικριτές της, είχε στόχο την ελευθερία του λόγου, γράφει ο Guardian.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Hendrik Steenhuis είπε ότι το δικαστήριο δεν θα επιβάλει ποινή, τονίζοντας ότι η καταδίκη ήταν μία αρκετή τιμωρία για τον δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό.

Οι κατηγορίες

αφορούσαν ένα περιστατικό του 2014 ότι ο Βίλντερς προέτρεψε τους οπαδούς του να φωνάξουν ότι θέλουν «λιγότερους» μετανάστες από το Μαρόκο στην Ολλανδία.

Ο Βίλντερς δεν ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης, η οποία έρχεται μόλις τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Το κόμμα του Βίλντερς «Κόμμα της Ελευθερίας», προηγείται στις δημοσκοπήσεις και κέρδισε μεγαλύτερη δημοφιλία κατά τη διάρκεια της δίκης.

Πριν από την ετυμηγορία ο Βίλντερς υποσχέθηκε ότι όποια και να είναι η απόφαση δεν θα τον φιμώσει. «Όποια και αν είναι η ετυμηγορία, θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια σχετικά με το μαροκινό πρόβλημα, και κανείς δικαστής, πολιτικός ή τρομοκράτης θα με σταματήσει» έγραψε στο twitter.

ΟλλανδίαΒίλντερςκαταδίκη ΒίλντερςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα