Διχάζει διαδικτυακό «παιχνίδι» του BBC με Σύρους πρόσφυγες

ΚΟΣΜΟΣ

Σάλο έχει προκαλέσει διαδικτυακή εφαρμογή του BBC, κατά την οποία ο χρήστης επιλέγει ένα χαρακτήρα από τη Συρία και επιχειρεί να βρει τον πιο ασφαλή δρόμο, να κάνει τις πιο σωστές επιλογές για να εγκαταλείψει τη χώρα. Οι περισσότερες επιλογές οδηγούν στο θάνατο με αποτέλεσμα πολλοί να κατηγορούν το BBC ότι μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε παιχνίδι. Είναι όμως έτσι;

Μετά από 4 χρόνια αιματηρών συγκρούσεων στη Συρία χιλιάδες πολίτες έχουν χάσει

τη ζωή τους και εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη χώρα και αυτό το καθημερινό δράμα δεν είναι γνωστό στην Ευρώπη.

Οι βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και The Sun στηλίτευσαν την εφαρμογή υποστηρίζοντας ότι το BBC μετατρέπει τον ανθρώπινο πόνο σε παιχνίδι.

Από την άλλη υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι ένα απλό παιχνίδι αλλά μία διαδικασία που οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να συνειδητοποιήσουν το δράμα και να μάθουν με ένα πιο εύκολο τρόπο το τι συμβαίνει στη Συρία.

Βέβαια η ιδέα ότι στο μέλλον θα πρέπει να παίζουμε για να μαθαίνουμε αντί να διαβάζουμε είναι προκλητική και κάποιοι την θεωρούν επικίνδυνη αλλά τα ζητήματα του πόσο θετική η αρνητική είναι η εξέλιξη λύνονται από την ιστορία.

Δείτε εδώ την διαδικτυακή εφαρμογή του BBC

BBCπαιχνίδι BBCπρόσφυγες Συρία BBC
Keywords
Τυχαία Θέματα