Δένδιας: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει κανέναν στόχο και γι’ αυτό θα πρέπει να παραιτηθεί» δηλώνει ο Νίκος Δένδιας, που μιλά για την υπόθεση Παπακώστα και απαντά στην κριτική που δέχτηκε για την επίκριση της Γεωργίας Βασιλειάδου στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο», ο Νίκος Δένδιας επισημαίνει «Να σας υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση έχει ήδη μετακυλίσει φορολογικές επιβαρύνσεις και περικοπές στις συντάξεις σε χρόνο που ξεπερνά τον συνταγματικό προσδιορισμένο

της θητείας της. Οσον αφορά τον κίνδυνο επιβολής τέταρτου μνημονίου, λόγω της συνεχιζόμενης αποτυχίας της εφαρμοσμένης οικονομικής πολιτικής, από το μόνο του το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι ένας λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση οφείλει να προσφύγει το ταχύτερο δυνατό στις κάλπες».

»Η χώρα χρειάζεται εγκαίρως αλλαγή πορείας ώστε να μπορέσει να βγει στις αγορές -όπως ανέφερα και προηγουμένως- ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες των Ελλήνων. Αλλά αφού είναι ευδιάκριτο ότι στη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορούν να πετύχουν κανέναν στόχο από όσους θέτουν -και αυτό ισχύει παντού και όχι μόνο στη οικονομία- ας παραιτηθούν», τονίζει, μεταξύ άλλων.

Για την υπόθεση Παπακώστα

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν επιθυμών να το σχολιάσω και δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω για λογαριασμό άλλων συναδέλφων. Ανεξάρτητα από αυτό, πάντως έχω προ καιρού επισημάνει πως όλα τα στελέχη της ΝΔ πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τη διαχρονική πολιτική μας ως παράταξης της συνέπειας και της ευθύνης στην εκφορά του δημόσιου λόγου και να μη μιμούνται την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Βεβαίως, όλοι γνωρίζουμε τις ενδεχόμενες συνέπειες, όταν βρισκόμαστε σε έναν μεγάλο κομματικό οργανισμό, για τα όσα λέμε και πράττουμε».

Για την Γεωργία Βασιλειάδου

Για την κόντρα στη Βουλή με τον κ. Τσακαλώτο και το «φάου» με τη Βασιλειάδου, ο Νίκος Δένδιας είπε: «Εχω συνηθίσει να υφίσταμαι επιθέσεις για πιθανούς και απίθανους λόγους, αλλά τολμώ να πω ότι αυτή η επίθεση ήταν από τις πλέον υπερβολικές που έχω δεχθεί. Το πρώτο που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι δεν διαπίστωσα καμία τέτοιου είδους αντίδραση στην αναφορά του κ. Τσακαλώτου στην κ. Γιόχανσον, η οποία ήταν η αφετηρία της δικής μου παρέμβασης. Το δεύτερο είναι ότι δεν αναφερόμουν, όπως είναι ευνόητο, στην ίδια στην αείμνηστη Γεωργία Βασιλειάδου, αλλά στους συγκεκριμένους και γνωστούς σε όλους μας ρόλους, τους οποίους έχει ερμηνεύσει. Αλίμονο αν παντού στη ζωή μας κυριαρχήσει μία κακώς εννοούμενη υποκριτική «πολιτική ορθότητα». Το αποτέλεσμα δεν θα είναι «ορθολογισμός», αλλά το αντίθετο, όπως έδειξε η περίπτωση των εκλογών στις ΗΠΑ. Ένα μέρος της αντίδρασης, άλλωστε, οφειλόταν στην ανάγκη που αισθάνθηκαν κάποιοι να στηριχθεί ο πανταχόθεν βαλλόμενος υπουργός Οικονομικών.

ΔένδιαςΚυβέρνησηεκλογέςΠαπακώσταΒασιλειάδουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα