Δείτε τον άνδρα που μεταμορφώνεται σε ελέφαντα, εξαιτίας τροπικής ασθένειας (Photos/ Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Μία τροπική ασθένεια που μεταφέρθηκε από τα κουνούπια έχει προκαλέσει παραμόρφωση των άκρων και παράλυση στον Raimundo, έναν άνδρα από τη Βραζιλία.

Ο Raimundo από το Sao Jose μολύνθηκε από ελεφαντίαση πριν από 20 χρόνια. Η ελεφαντίαση, που μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών, μολύνει το λεμφικό σύστημα και προκαλεί τρομακτικές παραμορφώσεις.

Το πόδι του έχει διογκωθεί σε απίστευτο βαθμό, έτσι ώστε να προκαλεί στον Raimundo παράλυση. Ωστόσο, χάρη στις συχνές επισκέψεις του σε κλινική της Βραζιλίας το μέγεθος

του ποδιού του άρχισε να μειώνεται εδώ και μερικές εβδομάδες, αν και η θεραπεία του έχει ακόμα αρκετό δρόμο.

Στην αρχή της αγωγής οι γιατροί δεν μπορούσαν να αγκαλιάσουν με τα χέρια τους το άκρο του ασθενή, πλέον όμως το τυλίγουν με έναν σφιχτό κορσέ καθημερινά, έτσι ώστε το υγρό που προκαλεί τη μόλυνση να πηγαίνει στα νεφρά και να φιιλτράρεται από εκεί.

Από τη στιγμή που θα μεταδοθεί,, η ελεφαντίαση είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο. Σε περιπτώσεις όπως αυτές του Raimundo, που δεν ξεκίνησε έγκαιρα την αγωγή, η καταπολέμηση της ασθένειας είναι μια ισόβια μάχη.

Οι γιατροί χρησιμοποιούν ανθελμινθικά για να αποβάλλει τα παράσιτα ο οργανισμός του άτυχου Βραζιλιάνος, ωστόσο, δεν είναι σίγουροι ακόμα για το πότε θα αναρρώσει εντελώς.

ελεφαντίασηάνθρωπος-ελέφανταςτροπική ασθένειαασθένειαπόδιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα