Δείτε το πρώτο θρησκευτικό θεματικό πάρκο στον κόσμο (Photos-Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα θεματικό πάρκο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ισχυρίζεται πως αποτελεί το πρώτο θρησκευτικό θεματικό πάρκο στον κόσμο. Με το όνομα «Γη της Επαγγελίας» (Tierra Santa) το θεματικό πάρκο στην Αργεντινή προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στους επισκέπτες του.

Από τη δημιουργία του κόσμου, την γέννηση του Ιησού, τον Μυστικό Δείπνο μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάσταση το πάρκο έχει αρχίσει τα τελευταί χρόνια να προσελκύει όλο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Μάλιστα, οι αναπαραστάσεις του

πάρκου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αναπαραστάσεις σε άλλα θεματικά πάρκα ανά τον κόσμο, όπως για παράδειγμα τα πάρκα της Disneyland.

Ανά μια ώρα οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού, ενώ υπάρχει και ένα σόου 20 λεπτών με τον Αδάμ και την Εύα καθώς και με την κιβωτό του Νώε.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η διεύθυνση του πάρκου, η «Γη της Επαγγελίας» δεν αφορά μόνο τον Χριστιανισμό. Στο πάρκο υπάρχουν μέρη και για Εβραίους και για Μουσουλμάνους.Να σημειωθεί πως το πάρκο άνοιξε τις πύλες του πριν από 15 χρόνια ως η «χριστιανική απάντηση» στη Disneyland, όταν Αρχιεπίσκοπος Αργεντινής ήταν ο τωρινός Ποντίφικας, Φραγκίσκος.

Tierra Santaθεματικό πάρκοΑργεντινήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα