Χριστοφιλοπούλου: «Ο Μπελέρης ενσωματώνει την ακροδεξιά, είναι κακό αυτό;» – Σκωπτικό σχόλιο από ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία της Εύης Χριστοφιλοπούλου ότι η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έγινε για να ανακόψει τις διαρροές του κυβερνώντος κόμματος προς τα ακροδεξιά.

Μία παραδοχή-ερμηνεία, που απέχει πολύ από την επίσημη διακήρυξη της ΝΔ ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα επιλέχθηκε για… εθνικούς λόγους και για να δοθεί η δυνατότητα στον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του έναντι της ασυδοσίας του αλβανικού κράτους.

Σε ένα σπάνιο άδειασμα ηγεσίας κόμματος από στέλεχός του, η κυρία Χριστοφιλοπούλου

έκανε μία κατ’ εξοχήν μικροπολιτική προσέγγιση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, λέγοντας ότι ο κ. Μπελέρης «ενσωματώνει τη δεξιά πλευρά της ΝΔ», ενώ δικαιολόγησε τη θεωρία της περί «ανακοπής των διαρροών προς τα δεξιά», αναρωτήθηκε με έμφαση «γιατί είναι κακό αυτό;».

Σε ένα φαρμακερό σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι «η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης ‘‘μαρτύρησε’’ αυτό για το οποίο καταγγείλαμε τον κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή: ότι τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντυ Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά αλλά μόνο ψηφοθηρικά. Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό».

Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει μάλιστα ότι «ως ΠΑΣΟΚ επιμένουμε ότι ο κ. Μπελέρης είναι απαραίτητος ως δήμαρχος Χιμάρας, όπως νόμιμα εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο, ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τις περιουσίες την ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή».

Βέβαια κατ’ ορισμένους υπάρχει και μία άλλη εκδοχή, πιο “πονηρή”, για την παρέμβαση της πρώην υπουργού, με τη μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ. Επειδή η κυρία Χριστοφιλοπούλου δεν πάει και τόσο καλά στις μετρήσεις, ίσως θέλησε να “εκθέσει” τρόπον τινά τον Μπελέρη ως “ακροδεξιό”, ώστε να προβληθεί η ίδια ως “αντίβαρο”, καθότι προέρχεται από την άλλη πτέρυγα του πολιτικού φάσματος.

Ο υψηλός συμβολισμός της υποψηφιότητας Μπελέρη είναι τα ψηφαλάκια της Ακροδεξιάς.

Επική Χριστοφιλοπούλου αδειάζει ολόκληρο το αφήγημα της νέας δημοκρατίας για την υποψηφιότητα Μπελέρη την αγαπώ.

Θα αποσύρει η ΝΔ τον ακροδεξιό Τρομοκράτη;
Δευτέρα πρωί#Μπελέρη #Χριστοφιλοπούλου pic.twitter.com/kuFa1BRRj0

— Flagellum Dei (@flagellumdei111) April 22, 2024

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης από Ρέντη: «Ο αγώνας κατά της ακρίβειας, έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής»

Προβληματισμός στην κυβέρνηση: Τα μηνύματά της δεν «περνάν» στους πολίτες

Η Αγγελική Δεληκάρη περιγράφει το περιστατικό με το χαστούκι από πρώην υποψήφια βουλευτή της Νίκης: «Με χτύπησε με όλη της τη δύναμη» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστοφιλοπούλου, Ο Μπελέρης, – Σκωπτικό, ΠΑΣΟΚ,christofilopoulou, o beleris, – skoptiko, pasok