Χωμενίδης για τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης σχολιάζει στο The Τοc την επέτειο των δύο χρόνων της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως "ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων"

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η διάψευση αυτών των παρανοϊκών ελπίδων οι οποίες είχαν καλλιεργηθεί ίσως θα θέλαμε να αποτελούν το τέλος των ψευδαισθήσεων - εφ' όσον περνάμε αυτή τη διαδικασία οι Ελληνες πολίτες να ωριμάσουν και να είναι πιο επιφυλακτικοί για όσους στο μέλλον θα τους πουλήσουν

"φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και θα τάξουν "λαγούς με πετραχήλια".

Εκ των υστέρων, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια, αντιλαμβάνομαι πλήρως τις ψυχικές δυναμικές (αγανάκτηση κτλ) που οδήγησαν εκεί. Ο κόσμος δεν έδρασε αδικαιολόγητα. Εχει χίλιες πεντακόσιες δικαιολογίες ακόμα και γι αυτό που έκανε και τον Σεπτέμβριο!

Ελπίζω πως όλο αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της ωριμότητας και να μην έχουμε εφ' εξής παράλογες ελπίδες από καμία κυβέρνηση. Εφ΄όσον - αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις - η δημοτικότητα του κυβερνώντος συνασπισμού βρίσκεται στο ναδίρ, να μην επενδυθούν αντίστοιχης έντασης ελπίδες στους επόμενους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός. Η παρούσα κυβέρνηση να μην "πάρει στο λαιμό της" έννοιες όπως κοινωνική δικαιοσύνη, φροντίδα για τις πιο αδύναμες ομάδες, αυτά τα οποία κατά κόρον εκμεταλλεύτηκε να μη συνδεθούν μόνο μαζί της».

Χωμενίδης2χρόνια ΣΥΡΙΖΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα