Χοιρινά φιλετάκια με κονιάκ και πιπεράτη σάλτσα

Μια κλασική συνταγή για πεντανόστιμα χοιρινά φιλετάκια με πλούσια πιπεράτη σάλτσα με κονιάκ που είναι ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι.

Συνοδέψτε το πιάτο με βελούδινο σπιτικό πουρέ, τραγανές τηγανητές πατάτες ή με ένα σπυρωτό πιλάφι και όλοι θα παραμιλούν.

Υλικά για τη Συνταγή

1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένα σε ισόπαχα φιλετάκια, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Αλεύρι γ.ο.χ. για το πανάρισμα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

50ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

2 κουταλιές της σούπας μαύρους και πράσινους

κόκκους πιπεριού

1 φλιτζάνι κονιάκ

500ml ζωμό (βοδινού κατά προτίμηση)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

1.Αρχικά κόψτε το ψαρονέφρι σε φιλετάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Βάλτε λίγο αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το στην άκρη για το πανάρισμα.

2. Αλατοπιπερώστε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές και περάστε τα από το αλεύρι. Τινάξτε τα για να αποβάλλετε την επιπλέον ποσότητα και να έχουν ένα ελαφρύ πανάρισμα.

3. Βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ζεστάνετε καλά το ελαιόλαδο. Τηγανίστε τα φιλετάκια κρέατος καλά και από τις δύο μεριές, να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αφαιρέστε τα και κρατήστε τα στην άκρη σε ένα πιάτο.

4. Βάλτε στο ίδιο σκεύος σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες σκόρδου και τους κόκκους πιπεριού να σοταριστούν ελαφριά.

5 .Προσθέστε το κονιάκ και ανακατεύοντας συνεχώς, αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίξτε το ζωμό, βάλτε τα σοταρισμένα φιλετάκια, χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και αφήστε τα να σιγομαγειρευτούν για 10-15 λεπτά.

6. Τέλος, δέστε τη σάλτσα με το βούτυρο και σερβίρετε το πιάτο με πατάτες τηγανητές, σπιτικό πουρέ ή ρύζι, και την πιπεράτη σάλτσα του.

Διαβάστε επίσης:

Μηλόπιτα Νορμανδίας με ένα συστατικό έκπληξη

Μπουκίτσες κοτόπουλου με αρακά

Μπισκότα λεμονιού με κρακελέ εφέ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χοιρινά,choirina