Χίος: Συνελήφθη διακινητής που μετέφερε 10 μετανάστες με το φορτηγό του

ΕΛΛAΔΑ

Στα δίχτυα του λιμεναρχείου Χίου έπεσε ένας 60χρονος Έλληνας (κάτοικος Αττικής), ο οποίος είχε πάρει την απόφαση να ασκήσει επαγγελματικά τον ρόλο του διακινητή προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο 60χρονος, οδηγός ιδιωτικού φορτηγού, που ανήκει σε εταιρεία εκτός Χίου, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, 28 Δεκεμβρίου

2016, λίγο πριν επιβιβασθεί στο πλοίο για τον Πειραιά και σε ειδική κρύπτη του αυτοκινήτου του είχε 10 μετανάστες, Αφγανούς και Ιρανούς.

Συγκεκριμένα, είχε τοποθετήσει ξύλινο πάτωμα στην καρότσα του ανοικτού τύπου φορτηγού του, όπου είχαν κρυφτεί οι μετανάστες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του astraparis.gr, οι μετανάστες πλήρωσαν το ποσό των 1200 ευρώ ο καθένας για την μετακίνησή τους προς τον Πειραιά.

Το λιμεναρχείο Χίου παρακολουθούσε εδώ και ημέρες την δραστηριότητά του, αφού ο 60χρονος δεν εκτελούσε μεταφορικό έργο στη Χίο, όπου φαίνεται ότι είχε έρθει, προκειμένου να ασκήσει την δραστηριότητα της διακίνησης προσφύγων και μεταναστών.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης έχουν κινητοποιηθεί και άλλες υπηρεσίες του λιμενικού και της αστυνομίας, επειδή εκτιμάται ότι ο συλληφθείς είναι μέλος κυκλώματος, που διακινεί πρόσφυγες και μετανάστες και από άλλα σημεία της χώρας.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το λιμεναρχείο Χίου

Πηγή: astraparis.gr

ΧίοςδιακινητήςΜετανάστεςπρόσφυγεςφορτηγόσύλληψηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Αναζητήσεις
χιος συλληψη για διακίνηση μεταναστων
Τυχαία Θέματα