Χάος στις ΗΠΑ: 4 αστυνομικοί νεκροί και 7 τραυματίες στις διαδηλώσεις«οργής» (Photos - Video)

Σύλληψη τεσσάρων υπόπτωνΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον δυο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη κατά των δολοφονιών των δυο αφροαμερικανικών που σημειώθηκαν σε Λουιζιάνα και Μινεσότα με διαφορά λιγότερο από 24 ώρες μεταξύ τους.Από την συμπλοκή νεκροί έπεσαν 4 αστυνομικοί ενώ τραυματιστήκαν άλλοι 7.

Sky4 shows the moments protestors ran for their lives as shots rang out in downtown Dallas on Thursday night. pic.twitter.com/82P4ELLpVV

FOX 4 NEWS (@FOX4) 8 July 2016

Αρχηγός αστυνομίας: Είχε στηθεί ενέδρα θανάτου

O αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντειβιντ Μπράουν, δήλωσε στα μέσα πως ο τρόπος δράσης των ελευθέρων σκοπευτών θύμιζε «ενέδρα θανάτου» καθότι η επίθεση κατά των αστυνομικών έγινε από πίσω, ενώ όπως ανέφερε οι αρχές δε γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης των δραστών που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, για τη σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, ο ύποπτος που είχε εντοπιστεί σε γκαράζ στο κέντρο του Ντάλας συμφωνα με τις αρχές. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με ύποπτο για τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί.Ο ύποπτος σποραδικά πυροβολεί κατά των αστυνομικών, ενώ βρίσκεται μέσα σε γκαράζ, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν.

PHOTO: Another photo shows back of one of the suspected shooters, after @DallasPD released front photo on Twitter. pic.twitter.com/7qPPGDx2ka

— Conflict News (@Conflicts) 8 July 2016

RAW VIDEO: Snipers open fire on police during Dallas protest. https://t.co/nKtkPA9hBc

— The Associated Press (@AP) 8 July 2016

The Shootings | More at: https://t.co/YJ3YmO3H41 #BlackLivesMatter #DallasShooting pic.twitter.com/ol5CnnQSl6

Smiley Pool (@SmileyPool) 8 July 2016

#BREAKING: Our cameras captured several shots ring out during a protest in Downtown Dallas pic.twitter.com/OWOBOOI8Jg

FOX 4 NEWS (@FOX4) 8 July 2016

Η φωτογραφία υπόπτου όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Ντάλας

This is one of our suspects. Please help us find him! pic.twitter.com/Na5T8ZxSz6

Dallas Police Depart (@DallasPD) 8 July 2016

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε πως συνέλαβαν μια γυναίκα καθώς και δυο ακόμα υπόπτους και διεξάγουν έρευνες για την σύλληψη κάθε υπέυθυνου για την επίθεση κατά των αστυνομικών. Όπως ανέφερε ο Μπράουν ο ύποπτος που είχε κλειστεί στο γκαράζ ανέφερε πως πρόκειται να σκοτώσει τους αστυνομικούς καθώς και πως έχει βόμβες σε όλη την περιοχή. Αυτή τη στιγμή το κέντρο της πόλης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με την αστυνομία να ελέγχει όλη την πόλη για να διαπιστώσει αν πράγματει υπάρχουν βόμβες ή όχι. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή κοντά στο γκαράζ που βρίσκεται ο ύποπτος.

wait continues downtown as the lockdown persists following #dallaspoliceshooting during #blacklivesmatter protest. pic.twitter.com/WkUhXvSOKp

— G.J. McCarthy (@gjmccarthy) 8 July 2016

Ενώ και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχώρησε στην έκδοση οδηγία προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας.

Με ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης του Τέξας Γρέγκ Άμποτ δήλωσε πως διακόπτει το ταξίδι του εκτός της πολιτείας του Τέξας για να επιστρέψει εκεί ώστε να κατευθυνθεί στο Ντάλα για τη διαχείριση της κρίσης.

Texas Governor @GregAbbott_TX is cutting short an out-of-state trip and will be heading directly to Dallas. #DallasShooting

FOX 4 NEWS (@FOX4) 8 July 2016

Από τις πρώτες πρωινές ώρες μεσίστια πνέει η αμερικανική σημαία έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στον Ντάλας.

ΝτάλαςαστυνομικοίδιαδηλώσειςεπίθεσηΗΠΑπυροβολισμοίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα