Χαμηλά ο πήχης στο Eurogroup - Εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ζητούν οι Ευρωπαίοι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με «μικρό καλάθι» προσέρχεται η ελληνική πλευρά στο Eurogroup, καθώς οι δηλώσεις των ευρωπαίων εταίρων και αξιωματούχων δεν προμηνούν πρόοδο στη σημερινή συνεδρίαση.

Την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, επεσήμανε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο επίτροπος σημείωσε ότι δεν μιλά για «τρόικα» αλλά για «θεσμούς» και πως ήρθε η ώρα οι μεταρρυθμίσεις

που συναποφασίστηκαν με την ελληνική κυβέρνηση να μετατραπούν σε νομοθετήματα του ελληνικού κοινοβουλίου, ώστε να ξενικνήσει η εφαρμογή τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οποίος σχολίασε πως ακόμα δεν έχουν γίνει πολλά στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως η χώρα μας θα πρέπει να αποφύγει μονομερείς ενέργειες.

Αναφερόμενος στα υπονοούμενα για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Β. Σόιμπλε ανέφερε πως υπάρχει μεν ελευθερία έκφρασης στην Ευρώπη, όπως προσέθεσε με νόημα πως δεν αναμένει απόφαση για κάποιο δημοψήφισμα σήμερα.

«Χάνουμε πάρα πολύ χρόνο» δήλωσε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup,προσθέτοντας ότι από την τελευταία συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ «έχουν γίνει λίγα όσον αφορά τις συνομιλίες και την εφαρμογή (των μεταρρυθμίσεων)».

«Και το κύριο ζήτημα τώρα», πρόσθεσε, «είναι να μη χάσουμε άλλο χρόνο». Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι «οι συζητήσεις για το πρόγραμμα και για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται πρέπει να ξαναξεκινήσουν πολύ πολύ γρήγορα».

Εξάλλου, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την έκθεση με αντικείμενο το Grexit από πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής, η οποία απορρίφθηκε από τον πρόεδρό της Μάρτιν Σουλτς, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την αντίθεσή του, λέγοντας ότι τέτοιου είδους συζητήσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν την κατάσταση, και σημείωσε ότι «εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ένα σταθερό μέλλον για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».

EurogroupΕλλάδαδιαπραγμάτευσηδανειστές
Keywords
Τυχαία Θέματα