Χάκερ 66χρονος συνταξιούχος! - Ζητούσε λύτρα σε bitcoin από γνωστή εταιρεία στην Αθήνα!

ΕΛΛAΔΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όταν πήγαν να συλλάβουν τον άντρα που είχε καταφέρει να μπλοκάρει, μέσω κακόβουλου λογισμικού, τα κεντρικά γραφεία εταιρείας εμπορίας δικύκλων στην Αθήνα.

Η Δίωξη ανέμενε να συλλάβει έναν νεαρό, αλλά αντ’ αυτού βρήκε μπροστά της έναν 66χρονο συνταξιούχο, ο οποίος είχε γνώσεις πληροφορικής αφού στο παρελθόν αυτό ήταν το επάγγελμά του.

Ο 66χρονος μπλόκαρε το σύστημα της εταιρείας ολοκληρωτικά, σε βαθμό που δεν μπορούσαν

να εκτελεστούν οι αγοραπωλησίες, και ζητούσε λύτρα σε Bitcoin για να το «απελευθερώσει». Ζητούσε τα Bitcoin, διότι έχουν αξία στο διαδίκτυο και δεν εντοπίζονται, ενώ είχε καταφέρει, παρότι όλα αυτά τα έκανε μέσα από το σπίτι του, να κρυπτογραφήσει τα ίχνη του.

Ο ηλεκτρονικός εκβιασμός του 66χρονου κράτησε σχεδόν 3 μήνες. Αρχικά ζητούσε 15.000 bitcoins και στη συνέχεια έπεσε στα 9.000 πριν τελικά πέσει στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος της εταιρίας παραδόθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

66χρονος χάκερεταιρία εμπορίας δικύκλωνηλεκτρονικό έγκλημαBitcoinHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα