Μπραντ Πιτ: Η σοβαρή ασθένεια από την οποία πάσχει, οι τεράστιες δωρεές και τα άγνωστα επαγγέλματα πριν την υποκριτική (Videos)

Για πολύ καιρό, το όνομά του κοσμούσε τα εξώφυλλα με το πολύκροτο διαζύγιό του με την Αντζελίνα Τζολί και τη δικαστική διαμάχη τους για το κτήμα Miraval.

Πρόσφατα, ο Μπραντ Πιτ έκλεισε τα 59 του χρόνια, έχοντας στο πλευρό του τη νέα του αγαπημένη, Ινές Ντε Ραμόν.

Ο ηθοποίος έχει αποτελέσει σύμβολο της ομορφιάς και της γοητείας με αμέτρητες θαυμάστριες να τον «ακολουθούν» σε κάθε του βήμα.

Ωστόσο,

πίσω από τη δόξα και τη λάμψη υπάρχουν πτυχές της ζωής του άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Πριν από κάποιους μήνες μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ κατά το παρελθόν είχε εξομολογηθεί για τις δουλειές που αναγκάστηκε να κάνει πριν γίνει σταρ του Χόλιγουντ.

«Προσωπαγνωσία» ή «τύφλωση του προσώπου»

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο Πιτ, γνωστοποίησε ότι πάσχει από «προσωπαγνωσία» ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή «τύφλωση του προσώπου».

Πρόκειται για μία μια νευρολογική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από την αδυναμία του, να αναγνωρίζει πρόσωπα. Όπως αποκάλυψε με την πάροδο του χρόνου, η πάθηση αυτή επιδεινώνεται, δημιουργώντας μεγάλη δυσκολία να αναγνωρίσει ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους.

«Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση. Τόσοι πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Αλλά είναι ένα μυστήριο για μένα. Δεν μπορώ να “πιάσω” ένα πρόσωπο. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια» δήλωσε ο ηθοποιός μιλώντας στο GQ.

Οι μεγάλες δωρεές

Ο ηθοποιός είναι γνωστός τόσο για την τεράστια υποστήριξή του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, όσο και για τις μεγάλες δωρεές που συνηθίζει να κάνει σε διάφορους οργανισμούς. Για παράδειγμα, το 2011, δώρισε 100.000 δολάρια σε μια εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ το 2020, έκανε μαζί με την πρώην σύντροφό του, Τζένιφερ Άνιστον, μία δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Brad Pitt and Jennifer Aniston teamed up with a galaxy of stars for a charity reading of Fast Times at Ridgemont High.

Get more on this story here: https://t.co/lJqvjxUdDp pic.twitter.com/P2IdENMOzT

Sky News (@SkyNews) September 18, 2020

Επιπλέον, το 2006, αναφέρθηκε ότι ο ηθοποιός είχε χαρίσει περισσότερα από 4,4 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για διάφορους σκοπούς.

Η μεταμόρφωση σε… κοτόπουλο και ο συνοδός στρίπερ

Αν και η ζωή του είναι γεμάτη φλας και λάμψη, ο δρόμος του δεν υπήρξε πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα.

Κατά τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του, ο Μπραντ Πιτ εργάστηκε σε αλυσίδα φαστ φουντ ώστε να καταφέρει να κερδίσει τα προς το ζην, ενώ παράλληλα έκανε τα πρώτα τπυ βήματα στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η πρώτη δουλειά, μάλιστα, ήταν να ντυθεί κοτόπουλο, για τις ανάγκες προώθησης του φαγητού που προσέφερε μία αλυσίδα φαστ φουντ…

Happy birthday Brad Pitt! Before he became famous his first job was to dress up like a chicken and wave at passing cars outside El Pollo Loco. #bradpitt pic.twitter.com/2kh821w6Jn

— theloftcinema (@TheLoftCinema) December 18, 2018

Επιπλέον, ο ηθοποιός για δύο μήνες ανέλαβε χρέη συνοδού στρίπερ. Πιο συγκεκριμένα, ο Μπραντ Πιτ οδηγούσε τους στρίπερ στα μπάτσελορ και έπειτα επέστρεφε για να τους παραλάβει.

«Η δουλειά μου ήταν να τους οδηγώ σε μπάτσελορ πάρτι και πράγματα» είπε σε συνέντευξή του στο Newsweek.

Οι σπουδές στη δημοσιογραφία

Αν και έγινε γνωστός ως ηθοποιός, οι αρχκές σπουδές του Μπραντ Πιτ ήταν στη δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο της γενέτειράς του, στο Μιζούρι. Στη σχολή έμεινε για 4 χρόνια και μόλις 2 εβδομάδες πριν από την αποφοίτησή του, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα, για να ακολουθήσει μία καριέρα στην υποκριτική. Πήγε, λοιπόν, στο Λος Άντζελες και ξεκίνησε από το μηδέν καταφέρνοντας να αγγίξει την κορυφή σε μια τόσο ανταγωνιστική βιομηχανία.

«Ήρθε ακριβώς η στιγμή της αποφοίτησης και όλοι οι φίλοι μου δεσμεύονταν για δουλειές. Εγώ συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν ακόμη έτοιμος για αυτό» είπε στο NPR το 2011.

«Πάντα μου άρεσε ο κινηματογράφος. Απλώς δεν ήταν στη λίστα με τις επιλογές σταδιοδρομίας, στο μέρος όπου μεγάλωσα. Όλα μου ήρθαν στο μυαλό, κυριολεκτικά δύο εβδομάδες πριν την αποφοίτηση. Δεν μου είχε περάσει ποτέ πριν από το μυαλό» είχε δηλώσει στο Esquire το 2013.

Happy 58th birthday to Brad Pitt, who was a student at the University of Missouri from 1982-86, majoring in journalism. pic.twitter.com/Eet0mn6EfI

— Greg Garrison (@greg_garrison) December 18, 2021 Ζήτησε να… του σπάσουν το δόντι για έναν ρόλο

Ο Μπραντ Πιτ είναι απόλυτα αφοσιωμένος στη δουλειά του, φροντίζοντας να ενσαρκώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ρόλους του, ενώ «βυθίζεται» στους χαρακτήρες που υποδύεται, ενώ δεν διστάζει να κάνει ακόμα και… προσωπικές θυσίες.

Για τα γυρίσματα της διάσημης ταινίας Fight Club του 1999 και του Τάιλερ Ντάρντεν, για παράδειγμα, ο Πιτ παρασύρθηκε και έκρινε ότι ήταν αναγκαίο να του σπάσουν ένα κομμάτι από το μπροστινό του δόντι, για να μπορέσει να αποδώσει τη σκηνή με τρόπο πειστικότερο.

«Ο Μπραντ είναι πρόθυμος να κάνει πολλά για έναν χαρακτήρα. Οι περισσότεροι μισούν να πηγαίνουν στον οδοντίατρο. Μετά τα γυρίσματα ο ίδιος πήγε και τα έφτιαξε» είχε πει η δημοσιογράφος, Σίντι Γκουατζέντι, στο Entertainment Weekly το 1998.

Brad Pitt broke his teeth on purpose for ‘Fight Club’

Did you know that? pic.twitter.com/4ERzIwRgVH

— Sinefesto EN (@sinefesto_en) June 13, 2021 Δημιούργησε τη δική του σειρά περιποίησης δέρματος

Εκτός από την υποκριτική, ο Μπραντ Πιτ, το 2022, έκανε το ντεμπούτο του στην αισθητική, με τη «Le Domaine».

Πρόκειται για μια σειρά που συμπεριλαμβάνει από ορούς αντιγήρανσης, μέχρι κρέμες και γαλακτώματα καθαρισμού. Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του, πρόκειται «για μια σειρά καλλυντικών κατά της γήρανσης για κάθε άνδρα και γυναίκα. Λατρεύω την ιδέα μιας γραμμής χωρίς φύλο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELLE (@ellefr)

Όταν ο Μπραντ Πιτ έσωσε μια μικρή θαυμάστριά του

Σε πολλές από τις ταινίες του Μπραντ Πιτ, τον έχουμε δει να ενσαρκώνει τον ήρωα του σεναρίου. Ωστόσο, ανάλογη είναι η στάση που ο Χολιγουντιανός ηθοποιός, διατηρεί και στην πραγματική του ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, το 2016, για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας ταινίας ο ηθοποιός βρισκόταν στην Ισπανία. Τότε ήταν που τον περικύκλωσε ένα τεράστιο κύμα θαυμαστών, που αναζητούσαν μία φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο. Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονταν και ένα νεαρό κορίτσι, του οποίου η ζωή κινδύνευσε από το πλήθος που την έσπρωχνε και την ποδοπατούσε.

Ο Μπραντ Πιτ αντιλήφθηκε το γεγονός και έσπευσε να τη βοηθήσει, σηκώνοντάς την πάνω από τον φράχτη με τη βοήθεια δύο σωματοφυλάκων. Αργότερα, απαθανατίστηκε, μάλιστα, να την παρηγορεί και να της χαϊδεύει το κεφάλι και την πλάτη, έως ότου φτάσουν οι γιατροί.

Brad Pitt saved a little girl from being crushed by a crowd of fans: https://t.co/wNu4GTQCg3 pic.twitter.com/c9yVBPRDyt

— CELEBUZZ (@CELEBUZZ) May 23, 2016

Διαβάστε επίσης:

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Το μεγαλύτερο αγαθό είναι η αυτοκυριαρχία – Να μην μπαίνεις στην τρέλα ή στον θυμό του άλλου» (Video)

Λιάγκας για Μπιμπίλα: «Αν υπάρχει ένας ευνοημένος του metoo στην Ελλάδα, είναι αυτός» (Video)

Ποια είναι η νέα κατάκτηση του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (Photo)

Keywords
μπραντ πιτ, videos, επαγγελματα, brad pitt, jennifer aniston, sky news, fight club, έως ότου, νέα, σταρ, καιρος, μυστήριο, jennifer, galaxy, stars, times, https, twitter, sky, news, κοτοπουλο, τπυ, job, chicken, wave, cars, loco, npr, esquire, happy, fight, club, instagram, elle, girl, ελλαδα, photo, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, η ζωη, instagram, τπυ, npr, βημα, γυναικα, δουλεια, ηθοποιος, ισπανια, καριερα, σταρ, ταινιες, φωτογραφια, brad pitt, cars, jennifer aniston, news, times, αδυναμια, αισθητικη, ανθρωπινα δικαιωματα, απλα, εβδομαδες, βοηθεια, γεγονος, γινει, γιατροι, γυρισματα, δειτε, δικη, δοξα, δοντι, δρομος, εγινε, ειπε, υπαρχει, εκστρατεια, έως ότου, ζωη, ζωης, τζολι, ιδεα, ιδια, ινες, κυμα, κτημα, λαμψη, μηνες, μυστήριο, μηδεν, μιζουρι, μυαλο, παντα, ονομα, συγκεκριμενα, σειρα, τρελα, αλυσιδα, βηματα, sky, chicken, club, δικαιωματα, δουλειες, elle, esquire, fight, φιλοι, fight club, galaxy, girl, https, job, jennifer, κινηματογραφος, κομματι, loco, stars, wave, sky news, σκηνη, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα