Μπουρεκάκια με κιμά, στο φούρνο

Τραγανά και απολαυστικά μπουρεκάκια με φύλλο κρούστας και γέμιση με αρωματικό κιμά, κουκουνάρια, σταφίδες και ανατολίτικα μπαχαρικά, ψημένα στο φούρνο.

Είναι ιδανικά για μπουφέ και καλέσματα, σαν σνακ ή ορεκτικό αλλά μπορούν να σερβιριστούν και σαν κυρίως γεύμα με τη συνοδεία μια πλούσιας σαλάτας εποχής.

Υλικά για τη Συνταγή

900 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο + 225 γραμμάρια, λιωμένο, για το βούρτσισμα των φύλλων

½ φλιτζάνι

κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι σταφίδες

½ φλιτζάνι κουκουνάρι σπόρος

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

450 γραμμάρια φύλλο κρούστας (1 συσκευασία), ξεπαγωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Εκτέλεση

1. Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C .

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή άλλο σκεύος, βάλτε τις 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά.

3. Προσθέστε το κρασί, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μπαχαρικά, ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

4. Ανοίξτε τη συσκευασία από το φύλλο και απλώστε τα στον πάγκο εργασίας. Πάρτε ένα φύλλο και σκεπάστε τα υπόλοιπα με καθαρή νωπή πετσέτα ώστε να μην ξεραθούν. Κόψτε το κάθε φύλλο σε 3 μέρη κατά μήκος, βάλτε λίγη γέμιση (1 κουταλιά) στην άκρη, διπλώστε τα 2 πλαϊνά μέρη προς τα μέσα και ρολάρετε, σαν φλογέρα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να «σωθεί» η γέμιση και τοποθετήστε τα με τη ραφή προς τα κάτω, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

5. Βουρτσίστε την επιφάνειά τους με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήστε τα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Σερβίρετέ τα ζεστά, με σπιτικό τζατζίκι.

Σημείωση

Τα μπουρεκάκια στο στάδιο της προετοιμασίας, μπορείτε να τα καταψύξετε, όπως είναι, ωμά. Όταν θελήσετε να τα ψήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήστε τα, χωρίς να τα ξεπαγώσετε, για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτο ελβετικό ρολό με γέμιση μήλου

Πισαλαντιέρ, η παραδοσιακή κρεμμυδένια πίτσα της Νότιας Γαλλίας

Φριτάτα λαχανικών με τσένταρ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπουρεκάκια,bourekakia