Μπλόκο σε Ιρακινούς στις ΗΠΑ που είχαν σώσει Αμερικανούς στρατιώτες

ΚΟΣΜΟΣ

Δύο Ιρακινοί πρόσφυγες οι οποίοι συνεργάζονταν με τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ για πάνω από 10 χρόνια βρίσκοντια υπό κράτηση στο αεροδρόμιο JFK λόγω του νόμου του Donald Trump για την μετανάστευση.

Ένας από τους άνδρες, ο Hameed Khalid Darweesh, είχε εργαστεί για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Ιράκ για 10 χρόνια. Ο άλλος, Haider Sameer Abdulkhaleq Alshawi, πήγε

στις ΗΠΑ για να είναι μαζί με τη σύζυγο του η οποία εργάζεται σε αμερικανική εταιρία.

Αφού συνελήφθησαν, οι δικηγόροι τους υπέβαλαν μήνυση επιδιώκοντας την απελευθέρωσή τους.

«Δυστυχώς, ο Donald Trump βασίζει την πολιτική στη μισαλλοδοξία και το φόβο, παρά τα στοιχεία», δήλωσε ο Ιμπραήμ Hooper, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Αμερικανο-ισλαμικών Σχέσεων στην Independent. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι πρόσφυγες αποτελούν απειλή για ΜΑΣ».

Και πρόσθεσε ότι « σε αυτούς που υποφέρουν περισσότερο τους αρνούμαστε τη βοήθεια. Είναι ειρωνικό, γιατί αυτή η χώρα χτίστηκε από τους μετανάστες».

Ο Mark Doss, ένας από τους δικηγόρους των δύο ανδρών που εργάζεται για το Διεθνές Πρόγραμμα Προσφύγων βοήθειας, δήλωσε στο CNN ότι κατάφερε να μιλήσει μόνο με τον ένα από τους κρατούμενους στο τηλέφωνο. Είπε ότι βρίσκονται ακόμα στο αεροδρόμιο JFK και ότι «κρατούνται παράνομα».

διάταγμα Τραμππρόσφυγεςδιάταγμα για μετανάστευσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα