Μπισκοτένια ντόμινο, χωρίς ψήσιμο

Μια πανεύκολη και παιχνιδιάρικη συνταγή για μικρούς και μεγάλους, που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Βασίζεται στη γνωστή συνταγή του σοκολατένιου μωσαϊκού ή κορμού ή της Κυπριακής δούκισσας με θρυμματισμένα μπισκότα, βούτυρο, κακάο, μια σοκολατένια επικάλυψη και σχέδια ντόμινο με γλάσο ή λευκή σοκολάτα.

Υλικά για τη συνταγή

500 γραμμάρια αλεσμένα μπισκότα

250 γραμμάρια βούτυρο καλής ποιότητας

200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

200 ml γάλα φρέσκο, πλήρες

4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη, άγλυκο

40

ml ρούμι ή μπράντι ή λικέρ (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο χυμό πορτοκαλιού ή εκχύλισμα βανίλιας ή μαρμελάδα βερίκοκο ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού)

Για την επικάλυψη

400 γραμμάρια κουβερτούρα

3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

Για τα σχέδια με το γλάσο

150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αλεσμένα μπισκότα με τη σκόνη κακάο και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα. Όταν λιώσει η ζάχαρη και διαλυθεί, περιχύστε με το μείγμα τα θρυμματισμένα μπισκότα και προσθέστε τέλος και το ρούμι. Δουλέψτε τη ζύμη για να ανακατευτούν ομοιόμορφα τα υλικά, αδειάστε την σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί ή ένα πυρέξ στρωμένο με λαδόκολλα, πιέστε την καλά και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Εντωμεταξύ ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας, λιώνοντας τη σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο σε ένα σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί. Απλώστε την επικάλυψη σοκολάτας πάνω από τη ζύμη, με γρήγορες κινήσεις, και ξαναβάλτε το μίγμα στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Όταν σφίξει αρκετά, κόψτε τη ζύμη σε μακρόστενες μπάρες με ένα κοφτερό μαχαίρι που έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό. Για να ετοιμάσετε το γλάσο, ανακατέψτε τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να έχετε μια πυκνή σύσταση που να μην τρέχει. Βάλτε το σε ένα μικρό κορνέ που έχετε φτιάξει με λαδόκολλα, κόψτε την άκρη του και σχηματίστε τις κουκκίδες και τις γραμμές των ντόμινο πάνω στις μπάρες. Αφήστε τις να παγώσουν και απολαύστε!!!!

Διαβάστε επίσης:

Κρανιός στο χαρτί, με λάδι εσπεριδοειδών και αρωματικά βότανα

Σικελική συνταγή για σπιτικά σαβουαγιάρ

Γεμιστά στήθη κοτόπουλου Καισαρείας

Keywords
Τυχαία Θέματα