Μπαράζ ελέγχων στα νησιά για τις ξαπλώστρες – Πλήρης αναδιάρθρωση των Κτηματικών Υπηρεσιών

Σε ανάκληση των αδειών των αρμοδίων υπαλλήλων του προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για να ξεκινήσουν έλεγχοι στα νησιά και όπου υπάρχουν καταγγελίες (ακόμα και από τα social media) για καταλήψεις παραλιών και παραβάσεις στις συμβάσεις παραχώρησης από πλευράς των επιχειρήσεων.

Ενισχύσεις στέλνονται άμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία της Σύρου, που θα καλύψουν όλες τις Κυκλάδες. Εκτός από την Πάρο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάλληλοι έχουν φτάσει ήδη στη Νάξο για αυτοψίες, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε νησιά όπως Μύκονο,

Σαντορίνη, Μήλο αλλά ακόμα και σε Κρήτη, Χαλκιδική και νησιά του Ιονίου.

Παράλληλα, σχεδιάζει αλλαγές στη δομή και λειτουργία των Κτηματικών Υπηρεσιών, αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο παραχώρησης των ακτών σε ιδιώτες.

Εκτός από τα βαριά πρόστιμα, αναζητείται και νομική φόρμουλα για να μη μπορέσουν οι παραβάτες να λειτουργήσουν ξανά μέσα στον Αύγουστο, με δικαστικές προσφυγές που αργούν να εξεταστούν.

Ο νόμος για τον αιγιαλό και τις παραχωρήσεις είναι του 2001, με επικαιροποιήσεις, τροποποιήσεις και συμπληρώσεις διατάξεων, ωστόσο πάντα έμενε η αίσθηση ότι κάτι λείπει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια από τις βασικές αλλαγές του σχετικού πλαισίου θα αφορά στα πρόστιμα, που θα γίνουν πραγματικά αποτρεπτικά για όσους παρανομούν και σήμερα ποντάρουν στα «κενά» για να ξεγλιστρήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Λιμάνι Πάτρας: Κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι λαθραίου καπνού – Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημία για το Δημόσιο

Λάρισα: Μου παραμόρφωσε το πρόσωπο, δήλωσε η αστυνομικός – Όλο το σπίτι είχε αίματα σαν σφαγείο, είπε ο αδελφός της

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: ΙΧ μπήκε ανάποδα σε δρόμο και συγκρούστηκε με λεωφορείο



Keywords
Τυχαία Θέματα