Μπαλασόπουλος: Οι ένστολοι που με τραυμάτισαν παραμένουν άφαντοι...

ΕΛΛAΔΑ

Ενα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγγέλλει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σε επιστολή του στον πρωθυπουργό αναφέρει ότι δύο χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων και παρότι έχει υποδείξει τους φερόμενους ως υπαίτιους σε φωτογραφίες από τα επεισόδια οι αστυνομικοί είναι...

άφαντοι.

Οπως επισημαίνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, ύστερα από μία διετία δεν έχουν εντοπιστεί οι υπαίτιοι του τραυματισμού του από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια μετά την αγωγή που έχει καταθέσει κατά παντός υπευθύνου. Οπως σημειώνει ο κ. Μπαλασόπουλος, οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από τον συνδικαλιστή να κατονομάσει τον υπεύθυνο για τον ξυλοδαρμό του προκειμένου να προχωρήσει η ανάκριση και έκτοτε το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ έχει πραγματοποιήσει ένα... σαφάρι για την αναγνώριση των υπαιτίων χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Αναγκάστηκα να κάνω τον... ντετέκτιβ για να αναζητήσω το όνομα του αστυνομικού τον οποίο έχω υποδείξει στις ανακριτικές αρχές για τον τραυματισμό μου. Την ίδια στιγμή που εγώ κλήθηκα να βρω το ονοματεπώνυμο των αστυνομικών που με χτύπησαν, η Ελληνική Αστυνομία ήταν άφαντη και δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, παρά το γεγονός ότι είχα καταθέσει φωτογραφικό υλικό που υποδείκνυα τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και τον επικεφαλής που με τραυμάτισαν» δηλώνει ο Θ. Μπαλασόπουλος. Ισχυρίζεται δε ότι η υπόθεσή του αποτελεί κλασική περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας για την οποία έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό. Στην αγωνία του συνδικαλιστή και της ΠΟΕ ΟΤΑ να μην οδηγηθεί η υπόθεση στο αρχείο και να φτάσει στο δικαστήριο, ύστερα από έρευνα στο Διαδίκτυο υπέδειξαν ένα όνομα στις ανακριτικές αρχές ως υπαίτιο του τραυματισμού του Θ. Μπαλασόπουλου.

Ομως το όνομα δεν άνηκε στον αστυνομικό που είχε υποδειχτεί από τους συνδικαλιστές, με αποτέλεσμα ο συνδικαλιστής να απειλείται με μηνύσεις και αγωγές από άλλο αστυνομικό με το ονοματεπώνυμο το οποίο ανέφερε στους ανακριτές ο κ. Μπαλασόπουλος, ο οποίος, όμως, δεν βρισκόταν τότε στα επεισόδια.

Η περιγραφή

Στην ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο Θέμης Μπαλασόπουλος στον πρωθυπουργό με κοινοποίηση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και στον έως πρότινος υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, αναφέρει ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2014, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, αυτός και ο συνάδελφός του Χριστόδουλος Ευθυμίου έπεσαν θύματα «αυθαίρετης και απρόκλητης αστυνομικής βίας, ... χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, πέραν προφανώς του γεγονότος ότι ο πρώτος εξ ημών, Θέμης Μπαλασόπουλος, ήμουν Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνακόλουθα εξαιρετικά γνωστός στα ΜΑΤ από τη συνδικαλιστική μου δράση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει δε ότι για το περιστατικό υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, ενώ υπογραμμίζει ότι αυτόπτης μάρτυρας υπήρξε η κ. Αφροδίτη Αποστόλου-Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες η οποία ως ιατρός παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Οι δύο συνδικαλιστές στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό αναφέρουν σχετικά με τα χτυπήματα που δέχτηκαν και την ταυτότητα των αστυνομικών που φέρεται ότι είναι υπεύθυνοι για τον ξυλοδαρμό τους: «Ο ξυλοδαρμός που δεχτήκαμε μπορούσε ευκόλως να κοστίσει τη ζωή μας, δεδομένου ότι ο πρώτος εξ ημών χτυπήθηκα στο ηλιακό πλέγμα από δύο άνδρες των ΜΑΤ, των οποίων τόσο τα πρόσωπα όσο και τα διακριτικά γνωρίσματα είναι απολύτως εμφανή στις σχετικές φωτογραφίες. Εξίσου εμφανής είναι και η φυσιογνωμία του επικεφαλής, ο οποίος και έδωσε την εντολή για τη βίαιη εις βάρος μας επίθεση και ο οποίος σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις φαίνεται να δίνει εντολές για βίαιες επιθέσεις στους πολίτες, με βάση τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο». Οι κ. Μπαλασόπουλος και Ευθυμίου εξηγούν ότι έχουν υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων αφού τα στοιχεία των ανδρών των ΜΑΤ δεν ήταν γνωστά.

Σημειώνουν δε ότι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συνδράμουν το έργο της Δικαιοσύνης, συλλέγοντας στοιχεία από το Διαδίκτυο και από οποιαδήποτε άλλη πηγή μπορούσαν να τα πάρουν. Καταλήγοντας αναφέρουν: «Η Δικαιοσύνη ζητά από εμάς να βρούμε τους υπαίτιους ενώ την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους τους, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα των ανδρών των ΜΑΤ και του επικεφαλής τους, που εμφαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες!!! Δυστυχώς, η Πολιτεία με την αδιαφορία της φαίνεται να καλύπτει ξεκάθαρα όσους βιαιοπραγούν εις βάρος των πολιτών, επιβραβεύοντάς τους αντί να τους τιμωρεί. Η καταγγελλόμενη περίπτωση είναι χαρακτηριστική».

«Στο δικαστήριο»

Ζητούν, τέλος, από τον πρωθυπουργό και από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες «ώστε να αναγνωριστούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στο δικαστήριο, διασφαλίζοντας ότι σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία οι πολίτες δεν είναι θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της συγκάλυψης των υπευθύνων, αλλά δύνανται να κυκλοφορούν και να διαδηλώνουν ελεύθερα, μέσα στα όρια του νόμου και του Συντάγματος, μη φοβούμενοι για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους», όπως σημειώνουν.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Θέμης ΜπαλασόπουλοςΑΔΕΔΥΜΑΤεπιστολήπρωθυπουργόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα