Μπάιντεν: Έκανε το ετήσιο check- up, αλλά όχι γνωστικό τεστ – Δεν το χρειάζεται, διαμηνύει ο Λευκός Οίκος

Στον ετήσιο έλεγχο ρουτίνας για την υγεία του υποβλήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εν μέσω ανησυχιών για τη διανοητική του κατάσταση, μετά τις αλλεπάλληλες γκάφες του τελευταίου διαστήματος.

President Joe Biden said he is undergoing a physical on Wednesday, a regular check-up during an election season in which voters have expressed concerns about his age and fitness to serve a second term. https://t.co/AJeJD5MBIV

Bloomberg Middle East (@middleeast) February 28, 2024

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ένας υγιής, δραστήριος και ακμαίος 81χρονος, ο οποίος παραμένει ικανός να εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντά του στην προεδρία των ΗΠΑ», αναφέρει στη γνωμάτευσή του ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου, ο Κέβιν Ο’ Κόνορ, συνοψίζοντας την αναφορά του για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο 81χρονος Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, υποβλήθηκε την Τετάρτη στο ετήσιο προγραμματισμένο τσεκ-απ του, σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Μέριλαντ, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις οποίες φιλοδοξεί να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Biden gets routine medical exam as he prepares for 2024 run https://t.co/3JnKt2NFmn

— 13News Now (@13NewsNow) February 16, 2023

Όταν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματα δεν διέφεραν από τις εξετάσεις που είχε κάνει πέρσι. «Δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό από πέρυσι» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους σχετικά με τα αποτελέσματα. «Όλα είναι υπέροχα».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος του Λευκού Οικού Καρίν Ζαν-Πιέρ έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβλήθηκε σε γνωστικό τεστ, καθώς δεν το χρειάζεται.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι ο πρόεδρος περνάει κάθε μέρα ένα γνωστικό τεστ» πρόσθεσε.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι πολλοί ψηφοφόροι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Δημοκρατικών, πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Έπαθαν… «Μπάιντεν» οι Γερμανοί στην Ερυθρά Θάλασσα: Επική γκάφα από φρεγάτα, παραλίγο να καταρρίψει αμερικανικό drone

Βαθυσκάφος Titan: Τι ήταν ο μυστηριώδης ήχος που άκουγαν οι διασώστες κατά τη διάρκεια της έρευνας

Χάντερ Σέιφερ: Η ηθοποιός της σειράς «Euphoria» συνελήφθη σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης (Photos/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Έκανε, Λευκός Οίκος,bainten, ekane, lefkos oikos