Αστυνομικός με πολιτικά συλλαμβάνει μαύρο επειδή περπατούσε στο δρόμο (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Η δημοσίευση ενός βίντεο, έρχεται να προκαλέσει νέα ένταση στη φυλετική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά από τις διαδοχικές δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς. Το βίντεο απεικονίζει έναν αστυνομικό με πολιτικά να συλλαμβάνει έναν μαύρο επειδή περπατούσε στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο, το οποίο ήταν κλειστό εξαιτίας έργων κατασκευής.

Ο Larnie Thomas συνελήφθη

επειδή περπατούσε στο δρόμο γύρω από την κατασκευή και πολλοί από τους θεατές του βίντεο δήλωσαν την οργή τους για το νέο περιστατικό ρατσισμού. Ο νεαρός μαύρος περπατούσε σε κατοικημένη περιοχή όπου το όριο ταχύτητας των οχημάτων είναι ιδιαίτερα χαμηλό και δεν ξεπερνάει τα 30 μίλια την ώρα.

Ο αστυνομικός φαίνεται να λέει επιτακτικά στον νεαρό να πλησιάσει και τον κρατάει από το μπουφάν για να μην φύγει. «Περπατούσες στη μέση του δρόμου» του λέει ο αστυνομικός για να πάρει την απάντηση ότι περπατούσε στην λευκή γραμμή δίπλα στο πεζοδρόμιο και ότι δεν μπορεί να τον αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο ζητώντας του ταυτόχρονα να πάρει από πάνω του τα χέρια του.

Ο Thomas, ρωτά τον αστυνομικό εάν πρόκειται να τον συλλάβει για αυτό τον λόγο και εάν δεν το κάνει του ζητάει να πάρει τα χέρια από πάνω του, η συζήτηση γίνεται έντονη και ο δεύτερος αστυνομικός που είχε φθάσει στο σημείο πέρασε χειροπέδες στον νεαρό.

.Ο νεαρός κρατήθηκε για περίπου μία ώρα στο τμήμα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και για παραβίαση σήματος κυκλοφορίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο η αστυνομία της πόλης σε ανακοίνωση ανέφερε ότι ο αστυνομικός επιχείρησε να επισείσει την προσοχή του Thomas και επειδή ο νεαρός φορούσε ακουστικά ο αστυνομικός σταμάτησε δίπλα του για τον αποτρέψει από το να συνεχίσει να κινείται στο δρόμο. Επίσης η αστυνομία λέει ότι ο νεαρός ήταν προκλητικός και μύριζε αλκοόλ, αλλά οι αυτόπτες μάρτυρες δεν επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αστυνομίας και τονίζουν ότι δεν έπρεπε να τον σταματήσουν και να του συμπεριφερθούν με αυτό τον τρόπο.

ΗΠΑσύλληψη μαύρουρατσισμός ΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα