Αστυνομικός χτυπάει σφοδρά με τον αγκώνα του 16 φορές πεσμένο κρατούμενο μέσα στο κελί (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Το βίντεο έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών μα περισσότερες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει η απόφαση του δικαστή να μην τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αλλά το θύμα.

Ο κρατούμενος Νέβιλ Έντουαρντς αποπειράθηκε να κρεμαστεί μέσα στο κελί του. Η κάμερα ασφαλείας που κατέγραφε τα πάντα έθεσε σε συναγερμό τους αστυνομικούς που είχαν βάρδια στο τμήμα του Λονγκσάιτ στο Μάντσεστερ.

Εισέβαλαν στο κελί του και επιχείρησαν αρχικά να τον ακινητοποιήσουν και δευτερευόντως να ψάξουν καλύτερα, μήπως έκρυβε κάτι άλλο που θα τον βοηθούσε να κάνει εκ νέου απόπειρα (αυτό

ισχυρίζονται τουλάχιστον οι αστυνομικοί).

Ο Νέβιλ αρνήθηκε να γονατίσει και τότε όπως καταγράφει πάντα η κάμερα οι αστυνομικοί δια της βίας τον βάζουν να γονατίσει. Καθώς δεν κάθεται ήρεμος για να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο τους ένας αστυνομικός που του πατάει την πλάτη αρχίζει με τον αγκώνα του να τον χτυπά με βία. Όχι μια αλλά 16 ολόκληρες φορές συνεχόμενα.

Όταν η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια με την κατηγορία της κακοποίησης κρατουμένου, ο αστυνομικός είπε πως χτύπησε τον Νέβιλ, επειδή προηγουμένως καθώς ήταν πεσμένος, δάγκωσε έναν συνάδελφο του. Ο δικαστής έκανε δεκτή την άποψη αυτή και έριξε επιπλέον ποινή στον Νέβιλ για επίθεση σε αστυνομικό.

βίααστυνομική βίααγκωνιέςΔικαστήριοκρατούμενοςποινήΑγγλίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα